News

Video. Momentul terifiant în care un pod mobil se prăbuşeşte în cel mai mare parc de distracţii din Germania. Şapte oameni au fost răniţi

Accident grav în cel mai mare parc de distracţii din Germania, Europa-Park. Cinci artişti şi doi vizitatori au fost răniţi.
15.08.2023 | 13:30
Video Momentul terifiant in care un pod mobil se prabuseste in cel mai mare parc de distractii din Germania Sapte oameni au fost raniti
Strctura s-a prăbuşit, rănind cinci persoane
ADVERTISEMENT

Şapte persoane au fost rănite într-un accident produs în cel mai mare parc de distracţii din Germania, Europa-Park din Rust, în apropiere de granița cu Franța și Elveția. Totul s-a petrdcut din cauză că podul mobil de pe care oamenii ar fi trebuit să sară într-un bazin cu apă s-a prăbuşit.

În parc a avut un incendiu puternic şi acum două luni

Piedestalele montate pe marginea bazinului au cedat, după ce o piscină mobilă a show-ului “Retorno dos Piratas” s-a deschis printr-o fisură în timpul unui spectacol, iar apa s-a scurs în lacul atracției acvatice “Atlantica SuperSplash”.

ADVERTISEMENT

Cantitatea imensă de apă a generat instabilitatea eşafodajului, iar platformele situate la 25 de metri deasupra apei, de pe care sar acrobaţii, s-au prăbuşit. Administratorii parcului anunţă că cinci artişti şi doi vizitatori au fost răniţi în acest incident. Trei acrobați au fost duși la spital.

Spectacolul “Retorno dos Piratas” a început la sfârșitul lunii mai. Zece sportivi internaționali și-au arătat abilitățile de mai multe ori pe zi în timpul spectacolului care durează 20 de minute. Bazinul de apă în care aceştia aterizează după sărituri extreme și sincronizate are doar 3,20 metri adâncime.

ADVERTISEMENT

“O insulă de netrecut, cu stânci uriașe, iese din ocean”, se arată pe site-ului parcului de distracţii despre acest spectacol care are loc în zona tematică numită Portugalia. “Acolo, pirații vânjoşi luptă pentru o comoară misterioasă, ascunsă pe fundul mării”.

Europa-Park este cel mai mare parc de distracţii din Germania. Anul trecut, peste șase milioane de oameni au intrat pe porţile complexului cu roller coastere și alte atracții, situat în cartierul Ortenau de lângă granița germano-franceză şi situat nu departe de oraşul Freiburg.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproape două luni, a avut loc un incendiu în “Yomi Magic World of Diamonds”. Potrivit constatărilor de la acea vreme, o defecțiune tehnică ar fi putut declanșa izbucnirea flăcărilor. S-a dispus o expertiză cu privire la cauza incendiului.

Doi pompieri au fost răniți ușor în operațiunea de amploare, care a implicat sute de salvatori. Două atracții pentru familie treceau prin clădirea deteriorată, respectiv „Alpenexpress „Enzian”” și „Tiroler Wildwasserbahn”, după cum transmite DPA.

ADVERTISEMENT

Parcul de distracții a fost deschis în 1975 și, conform operatorilor câteva zecii de mii de oameni vin zilnic aici în timpul lunilor de vară. Organizatorii îşi fac reclamă la peste o sută de atracții şi șase hoteluri tematice.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori