News

Video. O femeie a surprins momentul când mașina în care se aflau soțul și fiica ei a fost lovită de fulger, în SUA

O femeie din SUA a filmat momentul în care mașina în care se aflau soțul și fiica ei a fost lovită de fulger. Deși mașina a fost arsă, cele două persoane aflate în vehicul au scăpat fără nicio rană.
08.07.2022 | 10:02
Video O femeie a surprins momentul cand masina in care se aflau sotul si fiica ei a fost lovita de fulger in SUA
Imagini terifiante filmate de o femeie în SUA. Un fulger lovește camioneta în care se aflau soțul și fiica ei. Sursa foto: colaj Fanatik / YouTube
ADVERTISEMENT

O furtună puternică care a avut loc la începutul acestei luni în Florida, SUA, a adus imagini terifiante pe o autostradă.

Imagini terifiante filmate de o femeie în SUA. Un fulger lovește camioneta în care se aflau soțul și fiica ei

Un bărbat din statul situat în sud-estul SUA și fiica sa se declară norocoși că au scăpat cu viață după un fenomene extrem de periculos în care au fost implicați.

ADVERTISEMENT

Edward Whalen conducea pe șoseaua I-75, lângă St. Petersburg, pe 1 iulie, când un fulger puternic i-a lovit camioneta. Din vehiculul său au ieșit flăcări și scântei.

Soția acestuia, Michaelle, care se afla cu mașina în spatele lui Whalen, filma furtuna de afară, astfel că a surprins întregul moment.

ADVERTISEMENT

”Am simțit un zgomot în mașină când ne-a lovit fulgerul, La scurt timp, fiica mea cea mare stătea lângă mine a sărit în brațele mele și a început să țipe”, a spus Whalen, conform Today.com.

Din fericire, niciunul dintre cei doi aflați în mașină nu a fost rănit, deși bărbatul a spus că vehiculul său a fost ”complet ars”.

ADVERTISEMENT

Șoferul din Florida a mai spus că, la câteva ore după eveniment, a avut ”dureri de cap foarte intense”.

Cu doar o zi în urmă, pe 30 iunie, tot în Florida, un băiat de 11 ani a fost lovit de fulger, în timp ce stătea pe puntea unei bărci de pescuit. Băiatul a fost externat din spital pe 4 iulie.

ADVERTISEMENT

Fulgerele provoacă daune uriașe mașinilor. Cum sunt protejați oamenii la interior

În majoritatea cazurilor, fulgerele provoacă daune majore mașinilor, potrivit Serviciului Național de Meteorologie din SUA. Cel mai mult au de suferit sistemul electric, geamurile și anvelopele.

Specialiștii din meteorologie de peste ocean spun că pasagerii din mașini sunt protejați de trăsnete. ”Carcasa metalică exterioară a vehiculelor metalice cu vârf dur oferă protecție celor din interiorul unui vehicul cu geamurile închise”.

Există însă și situații în care fulgerele pot trece prin componența de oțel ale anvelopelor și intră în pământ.

ADVERTISEMENT
Tags: