Luni, 30 octombrie, o nouă șosea spectaculoasă a fost inaugurată în România. Drumul Apusenilor, căci despre el este vorba, oferă peisaje superbe pentru turiștii care decid să îl viziteze.
Alături de cunoscutele Transfăgărășan și Transalpina, turiștii din România și de peste hotare au, începând din această săptămână, o nouă destinație turistică spectaculoasă în Munții Carpați.
În urmă cu 24 de ore, a fost inaugurat Drumul Apusenilor, cel mai important şi mai spectaculos proiect de infrastructură turistică şi rutieră din judeţul Bihor. Vorbim de o șosea care are o lungime de 56 de kilometri, realizată cu fonduri europene.
Traseul Drumului Apusenilor cuprinde trei sectoare de drumuri județene. E vorba de DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale, în lungime de 26,16 km, DJ 108J Stâna de Vale – Remeți, în lungime de 17,215 km și DJ 108K Remeți – limită județ Cluj, în lungime de 12,893 km.
Șoseaua din Bihor reprezintă o invitație pentru turiști la o aventură prin Țara Beiușului și defileul Crișului Repede. Drumul traversează o zonă de munte splendidă. De asemenea, are un mare potențial de a atrage investitori în zonă.
”Acest drum face legătura între Defileul Crișului Repede. E o zonă turistică importantă a județului Bihor și Țara Beiușului, zona Munților Apuseni. Pune în valoare importante obiective turistice de pe traseu. De la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeți, în plină dezvoltare și Defileul Crișului Repede cu Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca, Bulz.
Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone. El face legătura dintre județul Bihor și județul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan.
De notat că, pe 25 de kilometri, Drumul Apusenilor continuă în judeţul vecin Cluj. A fost reabilitat de Consiliul Judeţean Cluj cu bani din fonduri europene şi finalizat în mai 2023. Drumul traversează localităţile Poieni şi Săcuieu şi leagă Clujul de judeţul Bihor, în zona Barajului Drăgan.
Potrivit lui Alin Tişe, președintele CJ Cluj, acesta este un traseu complet modernizat, “foarte spectaculos, cu un imens potenţial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munţii Apuseni”.