News

Video. O nouă șosea spectaculoasă a fost inaugurată în România. Peisaje superbe pentru turiști

La începutul acestei săptămâni, în România a fost inaugurată o nouă șosea spectaculoasă. Drumul, de 56 de km, oferă peisaje superbe pentru turiști.
31.10.2023 | 12:23
A fost inaugurat Drumul Apusenilor, o nouă șosea spectaculoasă situată în munții din România. Sursa foto: CJ Bihor / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luni, 30 octombrie, o nouă șosea spectaculoasă a fost inaugurată în România. Drumul Apusenilor, căci despre el este vorba, oferă peisaje superbe pentru turiștii care decid să îl viziteze.

A fost inaugurat Drumul Apusenilor, o nouă șosea spectaculoasă situată în munții din România

Alături de cunoscutele Transfăgărășan și Transalpina, turiștii din România și de peste hotare au, începând din această săptămână, o nouă destinație turistică spectaculoasă în Munții Carpați.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, a fost inaugurat Drumul Apusenilor, cel mai important şi mai spectaculos proiect de infrastructură turistică şi rutieră din judeţul Bihor. Vorbim de o șosea care are o lungime de 56 de kilometri, realizată cu fonduri europene.

Traseul Drumului Apusenilor cuprinde trei sectoare de drumuri județene. E vorba de DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale, în lungime de 26,16 km, DJ 108J Stâna de Vale – Remeți, în lungime de 17,215 km și DJ 108K Remeți – limită județ Cluj, în lungime de 12,893 km.

ADVERTISEMENT

Șoseaua din Bihor reprezintă o invitație pentru turiști la o aventură prin Țara Beiușului și defileul Crișului Repede. Drumul traversează o zonă de munte splendidă. De asemenea, are un mare potențial de a atrage investitori în zonă.

  • 182 de milioane de lei – valoarea proiectului. Sunt bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Regional Operaţional 2014-2020
ADVERTISEMENT

Acest drum face legătura între Defileul Crișului Repede. E o zonă turistică importantă a județului Bihor și Țara Beiușului, zona Munților Apuseni. Pune în valoare importante obiective turistice de pe traseu. De la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeți, în plină dezvoltare și Defileul Crișului Repede cu Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bratca, Bulz.

Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone. El face legătura dintre județul Bihor și județul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

ADVERTISEMENT

Drumul Apusenilor, o porțiune și în județul vecin, Cluj

De notat că, pe 25 de kilometri, Drumul Apusenilor continuă în judeţul vecin Cluj. A fost reabilitat de Consiliul Judeţean Cluj cu bani din fonduri europene şi finalizat în mai 2023. Drumul traversează localităţile Poieni şi Săcuieu şi leagă Clujul de judeţul Bihor, în zona Barajului Drăgan.

Potrivit lui Alin Tişe, președintele CJ Cluj, acesta este un traseu complet modernizat, “foarte spectaculos, cu un imens potenţial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munţii Apuseni”.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Momente dramatice pentru o vedetă din România. A leșinat în avion
Momente dramatice pentru o vedetă din România. A leșinat în avion
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată