Life

Video. Prima înregistrare cu Angela Similea după ce s-a retras din muzică: “Nu omorâți iubirea!”

Îndrăgita interpretă Angela Similea s-a retras din muzică în urmă cu șase ani, iar acum a acceptat să participe la primul proiect muzical, după această mare absență.
01.04.2022 | 16:10
Video Prima inregistrare cu Angela Similea dupa ce sa retras din muzica Nu omorati iubirea
Angela Similea a intrat in studio după șase ani de absență. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Celebra cântăreață Angela Similea, în vârstă de 75 de ani, a revenit în muzică după șase ani de absență, cu un proiect muzical inițiat de colegul ei, Ovidiu Komornyik. Artista a realizat și prima înregistrare alături de un grup de colegi, printre care se află Mirabela Dauer, Marcel Pavel, Adrian Daminescu, Dida Drăgan, Monica Anghel și mulți alții.

Prima piesă înregistrată de Angela Similea, după șase ani de absență, este pe Youtube

În plin război ruso-ucrainean, Angela Similea a înregistrat un cântec cu un mesaj de pace alături de un grup de colegi de-ai săi. Melodia este compusă de bunul ei prieten, Ovidiu Komornyik, alături de care a cântat în duet ani de zile.

ADVERTISEMENT

Inițiativa aparține cantautorului care a convins-o pe artistă să revină în muzică, să intre în studio și să realizeze prima înregistrare. Piesa se numește ”Nu omorâți iubirea” (cântec pentru pace), muzica și versurile îi aparțin lui Ovidiu Komornyik, iar înregistrările au avut loc în studio-ul Ovo Music.

De altfel, artisul i-a mai compus o melodie celebrei interprete și speră ca aceasta să o înregistreze cât mai curând.

ADVERTISEMENT

“Pentru Angela am mai compus și o altă melodie. Sper să o înregistreze cât de curând”

”Angela nu a mai cântat de șase ani. Practic, aceasta este prima înregistrare, prima piesă după șase ani. Este vorba de un proiect de suflet, o melodie cu un mesaj de pace în plin război… un proiect la care participă mai mulți colegi de-ai noștri.

Alături de Angela și de ceilalți colegi am realizat și un videoclip al acestei melodii. Cântecul se referă la tot ceea ce se întâmplă în Ucraina. Sper să se încheie acest război cât mai repede. Nu face bine nimănui. Războiul nu aduce nimic bun, pentru nimeni.

ADVERTISEMENT

Însă pentru Angela am mai compus și o altă melodie, numai pentru ea, pe care sper să o înregistreze cât de curând”, a declarat, pentru FANATIK, Ovidiu Komornyik.

Mesaj puternic transmis de melodia “Nu omorâți iubirea!”

Versurile melodiei compuse de Ovidiu Komornyik sunt de-a dreptul sfâșietoare și îndeamnă la liniște și pace, în contextul izbucnirii războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Ce poate fi mai trist decât să vezi cum oamenii mor?/ Ce poate fi mai trist să vezi cum pleacă din locul lor?/ Și lasă în urmă tot ce-n viața lor au strâns./ Ca să  trăiască liberi pe-acest mare pământ./ Nu au nicio speranță și ochii lor sunt triști./ Ei nu mai au o casă, ei nu mai au un vis.

Și merg în lumea mare cu gândul la ce-a fost./ Ei nu mai au familii, ei nu mai au un rost./ Noi oameni, care credeți că sunteți nemuritori / Voi oameni, ce schimbați destine din noapte până-n zori/ Treziți-vă o dată! Ei sunt chiar frații noștri./ Nu omorâți iubirea ce stă în pragul morții”, sunt doar câteva dintre versurile piesei “Nu omorâți iubirea!”

A obținut Cerbul de Argint

Cântăreața s-a născut pe 9 iulie 1946 în București. Are un fiu, Sorin Hilgen, stabilit în America. Acesta a făcut-o bunică de două ori. Cum artista nu a mai ajuns în SUA din cauza pandemiei, Sorin și familia sa au venit în România să o vadă pe celebra artistă la începutul acestui an.

Cariera ei muzicală a Angelei Similea a început în anul 1970 când a participat la a treia ediție a Festivalului “Cerbul de Aur”, cu piesele “După noapte vine zi” (preluare după Margareta Pâslaru) și “Marea cântă”. La Festivalul de la Brașov, artista a obținut Trofeul ”Cerbul de argint”.

În anul următor lansează EP-ul Angela Similea sub egida Electrecord, casă de producție cu care avea să lucreze până în anul 1991. Pe parcusul anilor 1970, piese ca “Nu vreau să-mi dai infinutul” și “Nici tu, nici eu” au apărut pe diverse compilații de hit-uri.

Angela Similea a lansat primul album în 1978

În anul 1978 și-a lansat primul album de studio, Un albastru infinit, piesa care dă numele albumului devenind unul dintre cântecele ei semnătură.

Pe parcusul anilor 1980 a lansat mai multe albume care s-au bucurat de succes, precum Nufărul alb, Trăiesc sau De dragul tău, de pe care piese precum “Casa mea”, “De ce te uiți la mine”, “Nostalgie”, “De n-ai să vii”, “Dacă n-ai fi existat” și “Nu voi plânge niciodată” au devenit șlagăre.

Tot în această perioadă a lansat și albumul Nu-mi lua iubirea cu Marius Țeicu, de pe care este promovată piesa “Voi cânta pentru mileniul III”.

După căderea regimului comunist în anul 1989 a lansat o serie de compilații și muzicalul Adio, femei, până în anul 1995, când piesa “Să mori de dragoste rănită” câștigă la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia.

După lansarea albumului ”Să mori de dragoste rănită” a realizat mai multe compilații de hit-uri, precum și primul ei album de sărbători, Colinde și cântece de Crăciun.

Colaborează cu Ovidiu Komornyik

În anul 1998 a primit discul de platină din partea Electrecord. După o pauză muzicală, a revenit în anul 2005 cu albumul Lumea mea, care se bucură de vânzări mari, primind discul de aur. Cel mai recent album de studio al lui Similea este ”De dragul tău”, în colaborare cu Ovidiu Komornyik, lansat în anul 2008.

Între anii 2007 și 2011 a lansat patru compilații de hituri prin casa de discuri Ovo Music – două albume cuprinzând înregistrări din perioada anilor 1970 și două albume, înregistrări din perioada anilor 1980 – aceasta reprezentând prima apariție a unor cântece precum “Bunule, Pământule” și “Astă seară” pe un disc semnat Angela Similea. De puțin timp și-a înregistrat numele la OSIM.

 

ADVERTISEMENT