News

Video. Șofer beat, urmărit în trafic de polițiștii din Suceava. Avea o alcoolemie amețitoare

Mobilizare de forțe în Suceava, aici unde un șofer beat a fost urmărit de mai multe echipaje ale polițiștilor. Cum a fost prins
08.04.2024 | 16:56
Video Sofer beat urmarit in trafic de politistii din Suceava Avea o alcoolemie ametitoare
Șofer beat, urmărit în trafic de polițiștii din Suceava. colaj Fanatik/ Foto captură video Obiectiv de Suceava/ Hepta
ADVERTISEMENT

Un șofer beat a fost urmărit în trafic de polițiștii din Suceava, deoarece nu a respectat semnalul de oprire al oamenilor legii. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în municipiul Rădăuți.

Un șofer beat a fost urmărit în trafic, la Suceava. Mobilizare de forțe pentru prinderea lui

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din orașul Milişăuţi, se afla în autoturism alături de alți doi tineri de 20 și 21 de ani. Pentru că circula haotic pe strada Piața Unirii din Rădăuți, polițiștii i-au făcut semn oprească mașina.

ADVERTISEMENT

Însă, șoferul nu s-a conformat, ci a demarat în trombă, continuându-și drumul. A avut loc o urmărire ca în filme pe mai multe străzi din Rădăuți. De altfel, încă un echipaj a venit în sprijinul primei autospeciale de intervenție.

„Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea autoturismului pe strada Piaţa Unirii, ulterior pe strada Ion Nistor şi strada Dimitrie Onciul, unde s-a alăturat şi echipajul de poliţie rutieră, vehiculul urmărit continuând să circule haotic fără a respecta semnalele de oprire ale poliţiştilor”, a transmis IPJ Suceava, arată presa locală.

ADVERTISEMENT

A fost o mobilizare de amploare, polițiștii aflați în teren ținând legătura în permanență prin stațiile de comunicație, mai spun oamenii legii din Suceava. Totodată, celelalte echipaje prezente pe străzile din Rădăuți s-au poziționat strategic pentru a reuși să oprească șoferul inconștient.

Polițiștii i-au blocat mașina pe o stradă

În cele din urmă, polițiștii au reușit să direcționeze mașina tânărului pe o stradă fără ieșire. În acest fel vehiculul a fost blocat, înainte să aibă loc incidente. Conform oamenilor legii, șoferul a pus în pericol siguranța pietonilor și a colegilor de trafic.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții IPJ Suceava spun că agenții nu au folosit armele din dotare, „evaluând obiectiv riscurile asociate prin prisma zonei urbane în care s-a derulat urmărirea”.

Șoferul nu a dat semne că ar vrea să se respecte solicitările acestora, nici după ce mașina i-a fost blocată. Prin urmare, polițiștii i-au scos cu forța din vehicul atât pe conducătorul auto, cât și pe cei doi pasageri.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au constatat că tânărul aflat la volanul mașinii era beat, având o alcoolemie amețitoare, de 1,03 mg/l în aerul expirat. „Acesta a fost testat cu aparatul de detectare a substanţelor interzise, rezultatul fiind de negativ.

Şoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi. I s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a adăugat IPJ Suceava. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ADVERTISEMENT