News

Video. Sorin Grindeanu: „Au început testele de rezistenţă la Podul Suspendat de la Brăila!”

Video. Sorin Grindeanu a transmis că au început testele de rezistenţă la Podul Suspendat de la Brăila. Ce spun reprezentanții CNAIR
12.06.2023 | 12:42
Video Sorin Grindeanu Au inceput testele de rezistenta la Podul Suspendat de la Braila
Testele de rezistenţă la Podul Suspendat de la Brăila. Colaj Fanatik/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Video. Sorin Grindeanu a anunțat, în cursul zilei de luni, că au început testele de rezistenţă la Podul Suspendat de la Brăila, care are o lungime de 1.974 de metri. Ministrul Transporturilor a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Video. Sorin Grindeanu, anunț important despre Podul Suspendat de la Brăila

”Au început testele de rezistenţă la Podul Suspendat de la Brăila! Aceste teste statice şi dinamice reprezintă un pas important pentru procedurile necesare recepţiei şi deschiderii circulaţiei pe pod”, a transmis Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul a amintit faptul că podul va face posibilă legătura rutieră între Brăila și Tulcea. În acest fel, speră ca potențialul economic din Dobrogea și Brăila să înregistreze o creștere semnificativă.

Și directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a vorbit despre testele de rezistență desfășurate la Podul Suspendat de la Brăila. Acesta va fi cel mai mare pod suspendat din țara noastră și al treilea ca dimensiune din Europa.

ADVERTISEMENT

„Este una din etapele importante înaintea deschiderii Podului de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa”, a transmis directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel. Fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru și susține tablierul metalic cu ajutorul tiranților”, adaugă Cristian Pistol.

ADVERTISEMENT

Podul de la Brăila, unul dintre cele mai importante proiecte din infrastructura României

Cele două cabluri principale au o greutate totală de 6.700 de tone, iar lungimea podului suspendar va fi de 1974,30 m. Cristian Pistol amintește că valoarea acestui contract, finanţat prin POIM, este de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Aproximativ 75 % din această sumă vine din fonduri europene. Proiectul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila este considerat unul dintre cele mai importante și ambițioase din infrastructura României, din ultimii 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Podul, supranumit Golden Gate de România, va face legătură între județe Brăila și Tulcea. Potrivit reprezentanților CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), urmează să fie inaugurat în această vară.

ADVERTISEMENT