News

Video. Un consilier din Ucraina a detonat mai multe grenade paralizante într-o sală plină. Un mort și 26 de răniți

Un consilier local din Ucraina a detonat mai multe grenade paralizante într-o sală plină. Cel puțin un mort și 26 de răniți s-au raportat.
15.12.2023 | 15:31
Video Un consilier din Ucraina a detonat mai multe grenade paralizante intro sala plina Un mort si 26 de raniti
Momente de groază în Ucraina: un consilier a detonat grenade la o ședință. Un mort și zeci de răniți. Sursa foto: capturi X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incident extrem de grav a avut loc în Ucraina, vineri, acolo unde un consilier local a detonat mai multe grenade paralizante. Incidentul s-a soldat cu un mort și zeci de răniți.

Momente de groază în Ucraina: un consilier a detonat grenade la o ședință. Un mort și zeci de răniți

Scenele șocante au avut loc în prima parte a zilei. Totul s-a petrecut într-o localitate din vestul Ucrainei. Aici, un vicepreședinte de consiliu local a aruncat în timpul unei ședințe mai multe grenade paralizante.

ADVERTISEMENT

Sala din Keretsky, Regiunea Transcarpatia, locul în care s-a petrecut incidentul, era plină de oficiali. În presa din Ucraina au apărut imagini care arată momentul în care consilierul comite acest gest sinucigaș. În urma exploziilor produse de aceste dispozitive, 26 de persoane au fost rănite, dintre care șase sunt în stare gravă.

Există publicații din statul vecin, cum sunt Ukrinform și Kyiv Independent, care scriu că cel puțin o persoană a fost ucisă. Nu este clar, deocamdată, dacă oficialul care a detonat grenadele a fost rănit sau ucis. Incidentul este investigat ca un potențial atac terorist, a anunțat poliția.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii ucraineni au aflat și identitatea autorului acestui gest extrem. Ar fi vorba de Serhiy Batryn, un deputat al consiliului sătesc Keretskov din partea partidului ”Slujitorul poporului”.

Presa locală din Transcarpatia a prezentat un videoclip în care Batryn se plânge de alți oficiali locali. În plus, se pare că acesta s-a certat anterior cu colegii. Mărul discordiei ar fi o creștere a salariului în timpul războiului pentru șeful consiliului localității.

ADVERTISEMENT

Înainte de a detona grenadele, Batryn s-ar fi contrat dur cu colegii săi din consiliul în legătură cu această problemă. Ceilalți oficiali au fost împotriva sa. Apoi, după dispută, consilierul a plecat și s-a întors cu grenadele.

Tot cei de la poliției au prezentat clipul cu momentul exploziei. În filmare se vede consilierul intrând într-o sală aglomerată, o clădire a guvernului local din satul Keretsky. Apoi, el scoate două grenade, le scoate știfturile și le aruncă pe podea. Urmează explozii și țipete, iar ecranul se umple de fum.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul regiunii Transcarpatia, Viktor Mikita, a declarat că o reuniune urgentă a Consiliului de Apărare a fost convocată în regiune din cauza detonării grenadelor.

Ce sunt grenadele paralizante

Grenadele paralizante pe care le-ar fi detonat politicianul ucrainean sunt, de regulă, un tip de arme neletale. În momentul exploziei, ele provoacă un un așa-zis ”fulger” de lumină. Acesta poate provoca orbire timp de aproximativ 5 secunde.

De asemenea, zgomotul generat de o astfel de grenadă are ca scop asurzirea inamicului prin afectarea lichidului prezent în urechi provocând o pierdere a echilibrului. Scopul grenadei paralizante este de a incapacita inamicul pentru câteva secunde. În dese rânduri, ele sunt utilizate de jandarmi la unele proteste, pentru a dispersa mulțimile.

ADVERTISEMENT
Tags: