News

Video. Un pilot a aterizat cu elicopterul direct într-o benzinărie. Val de glume pe internet: ”A băgat de 50 de lei”

Scene neverosimile la o benzinărie din Curtea de Argeș, acolo unde un pilot a aterizat cu elicopterul pentru a alimenta. Val de glume printre internauți.
04.04.2024 | 15:47
Video Un pilot a aterizat cu elicopterul direct intro benzinarie Val de glume pe internet A bagat de 50 de lei
Imagini neverosimile în Argeș: un german a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie. Ce riscă acesta. Sursa foto: PiteȘtiri / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Situație rară la Curtea de Argeș, acolo unde elicopterul unui cetățean german a aterizat direct într-o benzinărie. Imaginile au devenit rapid virale, iar internauții au lansat un val de glume despre acest episod haios.

Imagini neverosimile în Argeș: un german a aterizat cu elicopterul într-o benzinărie. Ce riscă acesta

Imaginile cu elicopterul aterizând în localitatea din județul Argeș au fost surprinse miercuri. E vorba de un aparat de zbor de mici dimensiuni, tipul Robinson 44, înmatriculat în Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Elicopterul aparține unui bărbat din Germania. Aparatul are o autonomie de aproximativ 500 de km. Se pare că, la mijlocul săptămânii, a rămas fără combustibil. Astfel, pilotul a decis să aterizeze la cea mai apropiată benzinărie. Elicopterul a fost împins până la pompă, având roți detașabile.

Din punct de vedere tehnic, un astfel de elicopter folosește un carburant numit avgas, dar, în caz de urgență, poate fi alimentat și cu benzină auto, notează publicația Adevărul.

ADVERTISEMENT

Experții în aviație citați de Observator News spun că situația de față este una, pe cât de inedită și amuzantă, pe atât de serioasă. Astfel, spaţiul unde a aterizat elicopterul trebuia să fie asigurat de autorităţi tocmai pentru a nu pune în pericol viaţa celorlalți.

Legea spune că Autoritatea Aeronautică din România trebuie să verifice acest caz. Pilotul riscă să rămână fără licenţa de zbor în cazul în care se constată că a pus în pericol viaţa celor din jur.

ADVERTISEMENT

Val de glume pe internet după imaginile cu elicopterul în benzinărie: ”A băgat de 50 de lei”

Până la eventuale sancțiuni, cazul de față a stârnit un val de glume pe internet. Odată cu apariția imaginilor pe rețelele de socializare au apărut și numeroase postări haioase. Iată câteva dintre acestea:

Clientul la casier: de 50 de lei la elicopter” / ”A băgat GPL de 50 de lei, eram acolo!” / ”Galben? Cred că era taxi” / ”Să vezi ce frumos zboară, după ce intră apa în motor ce e amestecată în benzina de la stație”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de utilizatorii de internet.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că, marți, același elicopter a aterizat și într-o benzinărie din Vințu de Jos, județul Alba. Pilotul german ar fi un turist în România. El vizitează țara noastră cu mini elicopterul.

ADVERTISEMENT