News

Un urs a pus pe fugă un cortegiu funerar, în Mureş. Speriaţi de animal, oamenii au început să urle. Video

Mai mulți oameni care participau la o înmormântare au avut parte de un musafir nepoftit: un urs. Oamenii spun că s-au temut că animalul îi va ataca.
19.04.2024 | 12:55
Un urs a pus pe fuga un cortegiu funerar in Mures Speriati de animal oamenii au inceput sa urle Video
Un urs a pus pe fugă un cortegiu funerar, în Mureş. Speriaţi de animal, oamenii au început să urle. Video
ADVERTISEMENT

Vizitele urșilor în localitățile din România nu mai sunt accidentale, însă niciodată locuitorii din Bordoșiu, Mureș, nu credeau că vor avea parte de acest musafir nepoftit chiar atunci când își îngropau un prieten drag. Din fericire nimeni nu a fost rănit, cu toate că animalul părea destul de determinat să facă cunoștință cu lumea.

Mai mulți oameni care participau la o înmormântare au avut parte de un musafir nepoftit: un urs

Momentul întâlnirii cu ursul a fost, evident, filmat. Acesta s-ar fi speriat în cele din urmă de grupul mare de oameni și de zgomotele făcute de aceștia, după care s-a întors în pădurea de unde a venit. Localnicii l-ar cunoaște pe urs și spun că apare destul de des în zonele din apropierea cimitirului.

ADVERTISEMENT

Cred că dacă eram mai puţini, 10-20, intra în noi. Când am intrat acolo în faţă, ursul s-a speriat. A fugit, puţin deal, a întors, uitase la noi, din nou cu viteză. A doua oară, a treia… oamenii mai mergeau din pădure afară, urlau. Ultima dată când a venit, a venit şi mai aproape, atunci chiar am crezut că intră peste noi. Strigau toţi şi atunci a fugit, dar era foarte agitat”, a povestit unul dintre martori, conform Antena 3.

Potrivit sursei citate, oamenii s-au speriat zdravăn și unii dintre ei chiar au luat-o la fugă. În total la acea înmormântare participau aproximativ 80 de oameni, probabil și motivul pentru care ursul nu a îndrăznit să-i atce pe toți. Ce-i drept, recunosc localnicii, cimitirul satului este înconjurat de pădure, așadar e undeva lângă habitatul natural al animalelor.

ADVERTISEMENT

“Caii au simţit. Am auzit ho, ho, ho. Zic că ăsta e ursul şi chiar ursul a fost“, povesteşte un bărbat, speriat și acum de cele văzute. “Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puţini, intra în noi”, povestește un alt martor. Interesant, inițial ursul nu s-a speriat prea tare de zgomot și a înaintat spre grupul de oameni.

Un urs a fost văzut la un festival de muzică din Poiana Brașov

Oamenii spun că acum se tem să mai meargă la cimitir pentru a nu fi atacți de urs. Cu toate acestea, după ce ursul a plecat, oamenii au reluat înmormântarea și și-au îngropat ruda decedată. “Mi-e frică să merg la cimitir”, povestește o localnică, potrivit Observatornews.ro. Ca și în majoritatea cazurilor, autoritățile nu au soluții.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, peste 10.000 de participanți la un festival din Poiana Brașov au primit mesaj de tip RO-Alert prin care aflau că un urs dă târcoale festivalului. Inclusiv rapperul Puya, urcat pe scenă, a primit acest mesaj și a făcut haz de necaz.

“Pe drum încoace am primit anunţ că e un urs în staţiune. În anunţ scria să nu ieşim din case. Deci, că vă place, că nu vă place, trebuie să staţi în cort, aici, că afară e ursul”, anunța artistul.

ADVERTISEMENT

Între timp, Jandarmeria încerca să îndepărteze animalul din zonă, pentru ca nimeni să nu fie rănit. ”Echipajele de jandarmerie montană care sunt oricum în această zonă angrenate cu evenimentul ce se desfăşoară în staţiune au ajuns repede la locul indicat. Ca de obicei, ne axăm pe îndepărtarea animalului în pădure şi protejarea persoanelor din jur”, declara purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Luiza Dănilă.

ADVERTISEMENT