Life

Animalul sălbatic care a început să atace într-un cunoscut oraș din România. Deși e mult mai mic decât ursul, a făcut prăpăd în curțile oamenilor

Animalul sălbatic care a terorizat oamenii dintr-un cunoscut oraș din România. Atacă gospodăriile și lasă prăpăd în urma lui.
14.02.2024 | 07:59
Animalul salbatic care a inceput sa atace intrun cunoscut oras din Romania Desi e mult mai mic decat ursul a facut prapad in curtile oamenilor
Animalul sălbatic care face prăpăd într-un oraș din România. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Covasna trăiesc de ceva timp o panică continuă. Dacă până acum se temeau de urs, acum se confruntă cu o nouă amenințare. Care este animalul sălbatic care a dat iama în gospodării.

Animalul sălbatic care a terorizat locuitorii din Covasna

Printre locuitorii din Covasna, lupul a semănat panica. Până de curând, oamenii se temeau de urs, dar acum animalul sălbatic, deși este mai mic decât vechiul „dușman”, face prăpăd în comunitate.

ADVERTISEMENT

Recent, la un ultim atac, trei lupi au atacat o căprioară și au sfâșiat-o chiar în apropierea unei școli. Localnicii spun că după ce au ucis prada, animalele au luat corpul și au traversat drumul, coborând la albia Râului Covasna.

Alții spun că lupii le-au ucis câinii, iar frica cea mai mare este pentru copiii care merg la școală sau pentru persoanele care pleacă la serviciu și sunt nevoită să meargă o porțiune mai mare de drum pe jos.

ADVERTISEMENT

„Ne dispare tot. Câini, şi din lanţ i-au luat şi vecinului şi mie mi-au luat”. „Noi avem copii, dimineaţa plecăm la muncă la 7, dimineaţa e mai întuneric. Seara cand vin copiii la 5 se mai joacă pe stradă, e foarte mare pericolul”, au spus doi cetățeni din Covasna, orașul unde lupul a semănat panica, conform observatornews.ro. 

Autoritățile privesc neputincioase

Primarul din Covasna, Gyerő József, le-a sugerat oamenilor să fie foarte atenți și să semnaleze orice întâmplare neplăcută. „Îi rugăm pe cetăţeni să ne semnaleze producerea unor asemenea evenimente, să fie foarte vigilenţi, să nu se apropie de animalele sălbatice”, a spus edilul.

ADVERTISEMENT

Totuși, oamenii pot fi puși în pericol și de faptul că lupii pot fi confundați cu câinii. În acest caz, specialiștii afirmă că există diferențe de dimensiune sau în privința culorii ochilor.

Chiar dacă lupul a terorizat Covasna, autoritățile nu pot să facă mare lucru. În 2016, România a interzis vânarea acestor animale, ceea ce a dus la creșterea numărului lor. Totodată, acest lucru îngreunează munca autorităților de a găsi o soluție.

ADVERTISEMENT

„Măsurile pe care le putem lua noi sunt limitate. Lupul fiind o specie protejată, exemplarele periculoase se pot extrage doar în anumite condiţii. Ori aceste condiţii sunt stzabilite prin lege şi decizia se ia altundeva decât la noi la Primărie”, a mai spus primarul din Covasna.

ADVERTISEMENT