News

Viktor Orban atacă UE de ziua maghiarilor: ”Am fost înșelați! Trebuie să ocupăm Bruxelles-ul”

Vineri, de ziua maghiarilor, liderul de la Budapesta, Viktor Orban, a atacat din nou UE. Premierul maghiar promite că țara sa va aduce schimbarea în Europa.
15.03.2024 | 16:38
Viktor Orban ataca UE de ziua maghiarilor Am fost inselati Trebuie sa ocupam Bruxellesul
Viktor Orban atacă UE de ziua maghiarilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Viktor Orban, considerat de mulți lideri europeni drept ”oaia neagră” a blocului comunitar, lansează noi atacuri la adresa UE. Premierul Ungariei a criticat în rafală actuala orânduire a Uniunii Europene.

Viktor Orban, atac la adresa liderilor UE: ”Dacă dorim să păstrăm libertatea şi suveranitatea Ungariei, trebuie să ocupăm Bruxelles-ul”

Vineri, 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a lansat un nou val de critici față de modul în care este condusă Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

În fața Muzeului Național din Capitala statului vecin, cu mii de simpatizanți prezenți, primul-ministru conservator ungar a comparat Bruxelles-ul cu un imperiu care ”a abandonat oamenii, agricultorii, clasa mijlocie şi companiile”, în timp ce limitează ”drepturile naţiunilor”.

Orban consideră că ”acest imperiu” (n.r. UE) nu face decât ”să ne oblige să participăm la război (în Ucraina), să acceptăm migranţi şi să ne îndoctrineze copiii”.

ADVERTISEMENT

Atacurile premierului maghiar nu s-au oprit aici. El a spus că este pregătit să mărșăluiască până la Bruxelles pentru a ”ocupa” capitala Uniunii Europene. Totul pentru ”a apăra libertatea și suveranitatea Ungariei” înaintea alegerilor europarlamentare, relatează Reuters.

Bruxelles-ul nu este primul imperiu care râvnește la Ungaria, dar în ultimii 500 de ani toate imperiile de acest fel şi-au dat seama că opresiunea, corupţia sau violenţa nu le duc nicăieri”, a subliniat Orban.

ADVERTISEMENT

Oficialul ungar a evocat imperiile Otoman, Habsburgic, dar şi Uniunea Sovietică. ”Noi suntem David pe care Goliat ar face bine să-l evite”. Orban a insistat că ”Ungaria este o ţară suverană şi aşa va continua să fie”.

Am fost înșelați. Trebuie să ocupăm Bruxelles-ul. Ei nu vor înţelege asta, dar noi vom defila spre Bruxelles şi vom aduce noi înșine schimbarea în UE”, a mai susținut Orban.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban, convins că forțele politice suveraniste vor schimba harta politică

În contextul alegerilor europarlamentare, Orban spune că 2024 este un an decisiv. Acesta este convins că forțele politice suveraniste vor schimba harta politică devenind majoritare în Occident. Orban precizează despre aceste partide că vor ”restabili viaţa normală“, pentru că ”europenii se tem că UE le ia libertatea”.

Liderul din Ungaria face o paralelă și cu situația de peste ocean. Viktor Orban, apropiat al lui Donald Trump, consideră că și SUA se află în fața unei reorientări suveraniste.

Acest an este decisiv. La finalul anului noi vom fi majoritari în lumea occidentală. Suntem în faţa unei reorientări suveraniste atât în SUA, cât şi în Uniunea Europeană“, afirmă premierul conservator ungar.

ADVERTISEMENT