Sport

Villarreal, cea mai norocoasă echipă a sezonului în Liga Campionilor! Cap de serie după 22 de penalty-uri, calificare venită cu ajutorul zăpezii şi cifre ireale cu Bayern Munchen

Villarreal este marea revelaţie a sezonului în Liga Campionilor, dar ibericii au avut parte şi de mult noroc până în semifinalele competiţiei. Totul a început în primăvara anului 2021.
27.04.2022 | 10:40
Villarreal cea mai norocoasa echipa a sezonului in Liga Campionilor Cap de serie dupa 22 de penaltyuri calificare venita cu ajutorul zapezii si cifre ireale cu Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Villarreal a surprins lumea fotbalului în actualul sezon al Ligii Campionilor, după calificarea în semifinale, iar ibericii vor să mai facă o victimă cu nume. Drumul echipei de pe “El Madrigal” a fost presărat cu mult noroc, iar totul a pornit în primăvara anului trecut.

Cum a ajuns Villarreal în urna capilor de serie din Liga Campionilor, după ce terminase pe locul 7 în La Liga

Povestea lui Villarreal a început în seara de 26 mai 2021, când ibericii au câştigat Europa League în faţa lui Manchester United. După 120 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 0-0, iar destinaţia trofeului a fost decisă după loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Cu 22 de penalty-uri executate pentru stabilirea câştigătoarei, singurul care a ratat a fost David de Gea, portarul lui Manchester United, trupa lui Unai Emery punea mâna pe Europa League. Pe lângă trofeu, Villarreal a primit un loc în urna capilor de serie pentru grupele Ligii Campionilor din actualul sezon.

În campionat, Villarreal terminase pe locul 7 şi, dacă ar fi pierdut finala cu Manchester United, ar fi jucat în play-off-ul Conference League. Ibericii erau mângâiaţi de noroc pentru prima oară, iar şansa avea să le mai surâdă în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Decisivul Atalanta – Villarreal a fost amânat cu o zi

Din postura de cap de serie, Villarreal a prins o grupă cu Manchester United, Atalanta şi Young Boys Berna. Înainte de ultima etapă, o deplasare pe terenul italienilor, echipa antrenată de Unai Emery avea 7 puncte, cu unul mai mult decât trupa din Bergamo.

Atalanta – Villarreal ar fi trebuit să se joace pe 8 decembrie, de la ora 22:00, însă o ninsoare abundentă a dus la amânarea meciului. A doua zi, spaniolii s-au impus, scor 3-2, şi au obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Norocul a intervenit şi la tragerea la sorţi pentru optimile de finală

Pe 13 decembrie, la tragerea la sorţi pentru optimile de finală, Villarreal a picat cu Manchester City, însă organizatorii au comis o gafă şi tabloul nu a fost validat. Andrei Arshavin, chemat să efectueze tragerea la sorţi, a introdus bila lui Manchester United când a fost ales adversarul lui Villarreal, contrar regulamentului care spune că două echipe care s-au întâlnit în faza grupelor nu se pot duela în optimi.

La a doua tragere la sorţi, sorţii i-au scos în cale Juventus lui Villarreal. Dacă în faţa campioanei Angliei şansele erau aproape zero, cu italienii creşteau puţin, dar tot “Bătrâna Doamnă” pornea cu prima şansă.

ADVERTISEMENT

A umilit-o pe Juventus şi a eliminat-o cu noroc pe Bayern Munchen

În turul optimilor, pe “El Madrigal”, Villarreal a obţinut o remiză cu Juventus, scor 1-1, însă nimeni nu credea că italienii vor rata calificarea în sferturi. La Torino, “Bătrâna Doamnă” a ratat ocazii uluitoare, iar spaniolii au dat lovitura pe final, cu trei goluri marcate în ultimele 12 minute.

Urma dubla cu Bayern Munchen din sferturi şi părea că aventura lui Villarreal se va opri aici. Jucătorii lui Unai Emery au şocat în turul din Spania, când Arnaut Danjuma înscria singurul gol al meciului. La final, în statistica oficială, şutul lui Danjuma fusese singurul al ibericilor pe spaţiul porţii lui Manuel Neuer.

Returul se anunţa unul în care Bayern Munchen va mătura cu Villarreal, însă lucrurile nu au stat aşa. Robert Lewandowski a egalat situaţia în minutul 52 şi părea că soarta calificării va fi decisă în prelungiri. Cu două minute înainte de final, Samuel Chukwueze a scăpat pe contratac şi a adus calificarea în semifinale. Din nou, ibericii marcau la singurul şut pe poartă.

Miercuri, de la ora 22:00, Villarreal merge pe “Anfield” pentru turul cu Liverpool. “Cormoranii” pornesc cu prima şansă la calificarea în finală, însă e de văzut dacă au mai rămas câteva doze de noroc pentru formaţia lui Unai Emery.

ADVERTISEMENT