Life
notix pixel id

Vinete coapte la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secretul să le decojești ușor

Vă prezentăm o metodă eficientă pentru coacerea vinetelor. Avantajul acesteia este că nu trebuie să păzim legumele și aragazul nu se va murdări.
22.09.2021 | 17:40
Vinete coapte la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secretul să le decojești ușor
Vinete coapte la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secretul să le decojești ușor. Sursă foto: lauralaurentiu.ro
ADVERTISEMENT

Vinetele sunt printre cele mai populare legume în România. Sunt mulți cei care adoră salata de vinete sau zacusca. Există o mulțime de rețete în care acestea pot fi folosite.

Vă prezentăm mai jos o metodă pentru coacerea vinetelor foarte eficientă mai ales pentru cei care locuiesc la bloc și nu au o curte în care pot amplasa un grătar.

Această metodă prezintă și o serie de avantaje.

Vinete coapte la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secretul să le decojești ușor

Acest preparat provine din Nordul Africii, Orient și Balcani. În România salata de vinete este foarte apreciată. Toamna coacem totuși cantități mai mari, mai ales dacă facem și zacuscă.

ADVERTISEMENT

De regulă vinetele se coc pe grătar sau pe aragaz. Există însă o metodă foarte eficientă și care are mai multe avantaje. Vinete coapte la cuptor. Gustul este foarte asemănător cu cel al vinetelor coapte prin celelalte metode. În plus nu se va murdări deloc aragazul și nici nu trebuie să le supraveghem în permanență.

La cuptor nu contează ce dimensiuni are vânăta. Poate să fie și mare.

Cum se fac vinetele coapte la cuptor

Vinetele care vor fi coapte nu trebuie să prezinte lovituri, mucegai sau alte defecte vizibile. Acestea se spală bine în apă rece. După ce au fost șterse cu un prosop de hârtie se înțeapă de câteva ori cu ajutorul unei furculițe. Astfel, nu există riscul de a exploda în cuptor.

ADVERTISEMENT

Se ia o tavă în care s-a pus hârtie de copt. În aceasta se pun vinetele și se bagă în cuptorul încălzit la 200-220 de grade C. Nu uitați, după 20 de minute se întorc. Astfel se vor coace uniform.

Vinetele se coc aproximativ 50 de minute, în funcție de mărimea lor. Sunt gata atunci când coaja este neagră, iar ele sunt moi.

ADVERTISEMENT

Vor fi lăsate să se răcească puțin. Apoi, se taie codița, iar ele se taie în jumătate (pe lung). Miezul se scoate cu o lingură.

Întotdeauna vinetele se lasă la scurs aproximativ 2-3 ore, altfel vor deveni amărui.

Fiți atenți la cantitatea de vinete pe care o coaceți. Dintr-un kilogram de vinete crude vom rămâne cu aproximativ 600 g după coacere și scurgere.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri