News

Violeta Alexandru, a doua pe lista vinovaților din PNL! De ce este acuzată ministrul Muncii

10.12.2020 | 15:05
Violeta Alexandru a doua pe lista vinovatilor din PNL De ce este acuzata ministrul Muncii
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a ajuns a doua pe lista vinovaților din PNL după eșecul de la alegerile parlamentare! După Ludovic Orban, cel căruia șeful statului, Klaus Iohannis nu a ezitat și i-a cerut depunerea mandatului, ministrul Muncii pare următorul om sacrificat din actualul Executiv.

De altfel, preşedintele PNL Bucureşti a dat semne că înțelege întreaga situație și acceptă să facă un pas în spate spre binele formațiunii.

ADVERTISEMENT

Aceasta a postat un mesaj scurt pe o rețea de socializare prin care a anunțat că este mândră să facă parte din partid şi că nu este nicio ruşine să fii simplu membru.

Violeta Alexandru, a doua pe lista vinovaților din PNL după dezastrul de la parlamentare!

”Sunt onorată să fac parte din Partidul Naţional Liberal. 145 de ani şi eu, acum, pun puţin umărul. Pentru că liberalii sunt oameni serioşi.

ADVERTISEMENT

Nu funcţiile sunt importante. Nu este nicio ruşine să fii simplu membru. Este o onoare”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Conform informațiilor obținute în exclusivitate de FANATIK, ministrul Muncii a fost scos vinovatul de serviciu pentru rezultatul alegerilor parlamentare din Capitală.

ADVERTISEMENT

Concret, PNL a ieşit pe locul trei la scrutinul de săptămâna trecută, după USR/PLUS şi PSD. Scorul înregistrat a fost considerat o adevărată catastrofă pentru liberali care nu se așteptau să ajungă a treia formațiune politică din cel mai mare oraș al țării.

Cum a pierdut Violeta Alexandru alegerile în București

De altfel, la europarlamentare, liberalii au primit primul mare șoc. USR/PLUS a dominat efectiv Bucureștiul și a măturat cu pretențiile liberalilor. Totuși, formațiunea condusă de Violeta Alexandru a încheiat în coasta social democraților.

ADVERTISEMENT

Au urmat prezidențialele, acolo unde locomotiva Klaus Iohannis a reușit să treacă peste PSD în Capitală. De asemenea, localele au adus o victorie a dreptei și PNL spera ca la parlamentare să aibă un adevărat galop de sănătate.

Sursa foto – colaj Fanatik

Mai mult de atât, în timpul cabinetului Orban, pe lângă Educație și Sănătate, ministerul Muncii a fost deseori acuzat de adversarii politici pentru sincope. Nu o dată, Violeta Alexandru a intrat în clinciuri din care nu a ieșit pe plus.

Scandalurile cu Lia Olguța Vasilescu, dar și felul în care a gestionat presiunea social democraților din timpul campaniei par că i-au pecetluit soarta acesteia.

Violeta Alexandru, primul ministru „out” din noul cabinet

Numele Violetei Alexandru se află pe o listă a celor care nu vor mai continua în noul cabinet. Interesant este că, liberalii nu vor să renunțe la acest minister, considerat a fi unul important.

Sursa foto – colaj Fanatik

Și Florin Cîțu, premierul pe care l-au propus cei din PNL și-a exprimat dorința de a avea în portofoliu ministerul Muncii. Pe lângă acesta, liberalii nu vor în ruptul capului să renunțe la ministerul Dezvoltării, la Finanțe și Transporturi.

Chiar Sănătatea și Educația sunt cele două ministere de care PNL se chinuie să scape. Nu sunt mulți doritori. Atât USR/Plus, cât și UDMR au transmis că se mai gândesc dacă acceptă să preia cele două foruri.

Cine este Violeta Alexandru, președintele PNL București

Victoria-Violeta Alexandru, pe numele Bau înainte de căsătorie, s-a născut pe data de 11 noiembrie 1975, în București. Înainte să ajungă ministru, a lucrat preț de trei ani pentru Asociația Pro Democrația. Aici s-a ocupat de comunicare publică și relația cu presa.

Prima funcție importantă a fost cea de consilier în cadrul Departamentului de Comunicări Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni din Administrația Prezidențială. A fost, de altfel, o numire firească după ce aceasta s-a implicat în campania electorală a lui Emil Constantinescu.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

A terminat Facultatea de Științe Politice din Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și s-a înscris  la master, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative („Guvernanță și Dezvoltare Instituțională”). Ȋn 2004, a urmat al doilea master, „Afaceri Internaționale și Managementul Conflictelor”.

Până să intre în guvernul Orban, Violeta Alexandru a mai deținut funcția de ministru delegat pentru dialog social în perioada 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017, în cabinetul condus de Dacian Cioloș.

Ce avere are Violeta Alexandru, omul pe care liberalii l-ar sacrifica în viitorul cabinet

Conform declarației de avere, actualul ministru al Muncii deţine un teren agricol de 0,8 hectare. Acesta a fost moştenit în anul 2007. De asemenea, în coproprietate cu soţul, Alexandru mai are un apartament dobândit prin credit în anul 2015.

Dacă ne raportăm la capitolul autoturisme, Violeta Alexandru deţine un singur vehicul, un Honda Accord din 2007 dobândit prin cumpărare. Trebuie specificat că aceasta are o datorie de 55.000 de euro, sub forma unui credit. Banii sunt scadenţi în anul 2045.

ADVERTISEMENT