Life

Violonistul Alexandru Tomescu, mărturisiri despre primul concert post-pandemie: ”Am auzit sunând un telefon în sală, aproape că mi-au dat lacrimile”

Violonistul Alexandru Tomescu a vorbit despre momentul care l-a emoționat în primul concert post-pandemie.
11.09.2022 | 14:45
Violonistul Alexandru Tomescu marturisiri despre primul concert postpandemie Am auzit sunand un telefon in sala aproape ca miau dat lacrimile
Cum a concertat Alexandru Tomescu în pandemie și post-pandemie. Sursa foto: Radio Romania Muzical
ADVERTISEMENT

Perioada pandemiei a fost una extrem de dificilă pentru artiști. Nu au putut susține concerte, iar dacă li se permitea acest lucru, doar online. Violonistul Alexandru Tomescu se regăsește printre ei.

Violonistul Alexadru Tomescu s-a bucurat de telefonul care a sunat accidental în timpul unui concert. Care a fost motivul

Alexandru Tomescu își aduce aminte cum a cântat de multe ori pentru o sală goală, iar la un moment dat, când a avut parte de primul concert post-pandemie, s-a bucurat enorm și nu l-a deranjat faptul că unul dintre spectatori și-a uitat telefonul deschis.

ADVERTISEMENT

Violonistului aproape că i-au dat lacrimile când a auzit telefonul sunând din greșeală, deoarece era un semn că în fața lui se află persoane care au venit să-l vadă.

Alexandru Tomescu a mai precizat faptul că avea senzația că a înnebunit atunci când, după un concert, se apleca în fața unei săli goale.

ADVERTISEMENT

”În ziua de azi, cred că nu au telefon doar persoanele care în mod explicit și în mod ferm nu își doresc să aibă un astfel de instrument. În ziua de azi, toată lumea are telefon. În perioada pandemiei, am experimentat acele concerte perfecte, cu liniște perfecta pentru că sala era cu desăvârșire goală, nimeni nu era acolo. Nu era bine. Aveam o senzație de alinare.

Să cânți în fața unei săli cu desăvârșire goale, costumat de concert, ne și aplecam în fața sălii goale pentru că erau transmise live pe Facebook. Ne dădea senzația că am înnebunit cu toții, că se întâmplă niște lucruri ieșite din comun, care sunt într-o derivă către nu se știe ce.

ADVERTISEMENT

La Turneul Stradivarius din 2020, pe care am reușit cu mari riscuri să-l organizăm (…), era o sală pe trei sferturi goală. În clipa în care am auzit sunând, în mod accidental, un telefon în sală, aproape că mi-au dat lacrimile, îmi venea să îl îmbrățișez pe spectator să-i spun: „Bine ai venit la concert. Ne-ai lipsit atât de mult” , a detaliat artistul în podcastul lui Adrian Artene.

Artiștii au solicitat în pandemie o schemă de ajutor

Pentru că mulți artiști s-au confruntat cu probleme financiare, din cauza lipsei concertelor, la un moment dat s-a semnat o scrisoare în care se solicita fostului premier, Ludovic Orban, o schemă de ajutor.

ADVERTISEMENT

Peste 90 de soliști români au semnat scrisoarea, printre care Delia, Ștefan Bănică, Andreea Bănică, Antonia sau Anda Adam.

În prezent, artiștii pot concerta fără probleme, după ce în martie s-a anulat starea de alertă.

ADVERTISEMENT