News

Virgil Musta, după creșterea cazurilor de Covid-19: ”Ajungem la anumite reguli, restrictive, numai din cauza noastră”

02.07.2020 | 12:00
Virgil Musta dupa cresterea cazurilor de Covid19 Ajungem la anumite reguli restrictive numai din cauza noastra
ADVERTISEMENT

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid-19 ”Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția în continuare asupra pericolelor Covid-19.

Doctorul prin spitalul căruia au trecut mii de pacienți, sute dintre ei fiind vindecați, a vorbit despre ultimele cifre oficiale privind evoluția îmbolnăvirilor în România.

ADVERTISEMENT

În opinia acestuia, probleme apar exclusiv din cauza noastră, a populației, care nu respectă o serie de măsuri elementare de protecție față de infectarea cu coronavirus.

Virgil Musta avertizează după explozia cazurilor de Covid-19: ”Ajungem la anumite reguli numai din cauza noastră”

Virgil Musta, implicat activ în salvarea a peste 500 de pacienți infectați cu Covid-19 la unitatea medicală ”Victor Babeș” din Timișoara, este de părere că lipsa măsurilor de relaxare și posibilitatea apariției unor restricții, sunt situații cauzate doar de populație.

ADVERTISEMENT

”Eu aș fi preferat să existe relaxare, să ducem o viață normală cu anumite reguli. Ajungem la anumite reguli, restrictive, numai din cauza noastră.

Aș fi preferat să merg în concediu, ca economia să înceapă să repornească și, din cauza cazurilor noi nu se poate întâmpla acest lucru. Sunt persoane care nu înțeleg și nu vor să respecte reguli. Sunt multi care aderă la teorii ale conspirației pe care eu nu le înțeleg”, a spus medicul la  Digi24.

ADVERTISEMENT

Doctorul din Vestul țării reamintește cele trei reguli de aur, simple, dar cât se poate de utile în lupta cu această pandemie ucigașă.

”Cred că trebuie să realizăm că există virusul și să ne protejăm. Dacă nu suntem responsabili și nu suntem solidari, există riscul să ne facem siguri rău: purtarea măștii, distanțarea socială și igiena mâinii și corpului. Sunt trei reguli de aur esențiale în a ne proteja față de infectarea cu coronavirus”, a adăugat Dr. Musta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

România, o nouă zi cu peste 300 de infecții

La raportarea de miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 326 de cazuri noi de Covid-19, din 12.585 de teste efectuate.

De asemenea, 16 persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Crește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă. Dacă ieri erau 205 pacienți, astăzi numărul acestora a ajuns la 222.

ADVERTISEMENT