Simona Halep

Virginia Ruzici o poate învăţa pe Simona Halep cum poate umili Franţa în Fed Cup! Ce s-a întâmplat la singurul meci direct

Virginia Ruzici o poate invata pe Simona Halep cum poate umili Franta in Fed Cup Ce sa intamplat la singurul meci direct

Virginia Ruzici o poate învăţa pe Simona Halep cum poate umili Franţa în Fed Cup. Echipa României va juca în aprilie cu franţuzoaicele în semifinalele competiţiei, iar jucătoarele de tenis din Hexagon au amintiri neplăcute de la singurul meci direct cu româncele.

Fosta jucătoare de tenis este actualul manager al Simonei Halep, iar în trecut a făcut parte din echipa României de Fed Cup între 1973 şi 1983. În august 1976, româncele s-au duelat cu Franţa în finala turneului de consolare, meciuri jucate în sala “Spectrum” din Philadelphia. Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai au fost componentele echipei noastre care a umilit Franţa, adversarele reuşind să câştige un singur set în cele trei partide.

Virginia Ruzici o poate învăţa pe Simona Halep cum poate umili Franţa în Fed Cup. Ce s-a întâmplat în 1976

Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, era una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România în 1976 şi a umilit Franţa în Fed Cupă alături de Florenţa Mihai. În urmă cu 43 de ani, Cupa Federaţiei avea un cu totul alt format decât în prezent. Competiţia s-a jucat în perioada 23-30 august, înainte de US Open, iar la start au participat 32 de echipe. România a fost învinsă de Australia, scor 0-3, în primul meci din grupele mondiale şi a ajuns în turneul de consolare.

Virginia Ruzici o poate învăţa pe Simona Halep cum poate umili Franţa în Fed Cup. În 1978 a câştigat turneul la Roland Garros
Virginia Ruzici o poate învăţa pe Simona Halep cum poate umili Franţa în Fed Cup. În 1978 a câştigat turneul la Roland Garros

După ce a trecut de URSS, Spania şi Coreea de Sud, echipa României de Fed Cup a jucat cu Franţa în finala pentru turneul de consolare. În primul meci, Florenţa Mihai a învins-o pe Nathalie Fuchs, scor 7-6, 6-2. Virginia Ruzici a trecut de Gail Benedetti, scor 6-2, 6-1, iar România era deja învingătoare în duelul cu Franţa, însă cele două jucătoare îşi doreau să obţină şi al treilea punct, în meciul de dublu contra franţuzoaicelor Rosy Darmon şi Gail Benedetti. La final, româncele au cucerit şi al treilea punct după o victorie în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-1.

Virginia Ruzici, câştigătoare la Roland Garros. Florenţa Mihai, finalistă la Paris

Virginia Ruzici a fost cea mai bună jucătoare de tenis a României în anii ’70. Actualul manager al Simonei Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 1978, unde a triumfat la simplu şi la dublu, jucând şi finala la dublu-mixt. În acelaşi an, românca a jucat finala la dublu, alături de Mima Jausovec, la Wimbledon, meci pierdut în faţa perechii Kerry Melville/Wendy Turnbull (Australia). Pe 21 mai 1979, Virginia Ruzici a urcat pe locul 8 WTA, cea mai bună clasare din istorie. De-a lungul carierei, românca a câştigat 12 turnee WTA.

Florenţa Mihai a fost considerată a doua cea mai bună jucătoare de tenis a României în anii ’70. La 21 de ani, în 1977, sportiva juca finalele de simplu şi dublu-mixt de la Roland Garros, ambele pierdute în faţa Mimei Jausovec, respectiv perechii Mary Carillo/John McEnroe (SUA). Cu an înainte, Florenţa Mihai jucase semifinale la turneul de la Paris, unde a fost învinsă de Renata Tomanova (Cehoslovacia), scor 5-7, 6-7. În februarie 1978, românca se afla pe locul 29, cea mai bună clasare din carieră. Florenţa Mihai s-a stins din viaţă pe 14 octombrie 2015, după o lungă luptă cu o boală necruţătoare.