News

Viscolul și ninsoarea abundentă au paralizat județele din sud-estul României. Toate drumurile din Constanța, închise

27.01.2021 | 19:30
Viscolul si ninsoarea abundenta au paralizat judetele din sudestul Romaniei Toate drumurile din Constanta inchise
ADVERTISEMENT

Viscolul și ninsoare abundentă căzută în ultimele ore au paralizat circulația în județele situate în sud-estul României. Cea mai afectată zonă a fost Constanța, unde toate drumurile au fost închise din cauza fenomenelor meteo severe.

În același timp, autoritățile din județul de la malul Mării Negre au îndemnat populația să nu se aventureze la drum și implicit să nu părăsească localitățile de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Nu doar Constanța a fost lovită de fenomenele de iarnă extreme. Viscolul și ninsoarea au pus probleme mari și în județele Tulcea și Galați, dar și în zona centrală a țării.

Județele din sud-estul României, paralizate de viscolul și ninsoarea abundentă din ultimele ore

Avertizările cod galben și cod portocaliu ale specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) s-au adeverit. Sud-estul României este sub nămeți.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din județele situate în această zonă a țării s-au trezit cu un strat consistent de zăpadă și cu troiene din cauza viscolului puternic. Asta a dus rapid la blocaje în trafic.

Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care produc vizibilitate redusă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Rutieră a decis închiderea circulației rutiere pe toate drumurile naționale și județene de pe raza județului Constanța. Măsura a intrat în vigoare începând cu ora 15.30 și a fost anunțată și prin Sistemul RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

Intensificările vântului, care a avut rafale de peste 80 de kilometri pe oră în anumite zone, a făcut ca munca drumarilor să fie aproape inutilă. Județul se află sub cod portocaliu de ninsori.

Județele din sud-est afectate de ninsoare și viscol

Un alt județ din Dobrogea, Tulcea a fost de asemenea afectat de vremea rea. Mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă pe câmp, iar unii șoferi au ajuns cu autoturismele în şanţ din cauza vizibilităţii reduse, potrivit Observatornews.

ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor meteo, circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Precipitațiile solide au pus afectat și judeţul Galaţi. Deşi drumarii au intervenit de dimineață, însă au avut mari probleme din cauza vântului care aduce la loc troienele de zăpadă.

Probleme au fost și în centrul țării, în zona montană. La Braşov a nins abundent, iar drumarii au fost chemați la datorie pe toate drumurile naţionale din judeţ pentru a preîntâmpina blocajele. Cu toate acestea, mai multe tiruri au rămas împotmolite pe DN73A, între Predeal şi Râşnov.

Datele ANM nu sunt deloc bune. În următoarele ore va ninge şi se va depune un nou strat de zăpadă, anunţă meteorologii. În Dobrogea, vântul va sufla cu putere ajungând la rafale de 70…80 km/h. Şi în Bucureşti va mai ninge până după-amiază şi se va depune strat de zăpadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu. În intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 21:00 ANM anunţă ninsoare, viscol și vizibilitate redusă în județele Constanța și Tulcea.

ADVERTISEMENT
Tags: