News

Vitaly, eroul de care își va aminti armata Ucrainei. Și-a sacrificat viața detonând un pod pentru a opri tancurile rusești

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a prezentat povestea lui Vitaly, un nou erou al războiului cu Rusia. Pentru a oprit înaintarea tancurilor rusești, soldatul și-a sacrificat viața detonând un pod.
25.02.2022 | 18:32
Vitaly eroul de care isi va aminti armata Ucrainei Sia sacrificat viata detonand un pod pentru a opri tancurile rusesti
Vitaly, un militar din Ucraina, și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu au trecut nici două zile de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, iar poveștile cu eroi de război din tabăra țării agresate sunt impresionante.

După gestul impresionant al celor 13 soldați de pe Insula Șerpilor, care au preferat să moară decât să se predea inamicului rus, în spațiul public a apărut o nouă istorisire despre un sacrificiu suprem.

ADVERTISEMENT

Vitaly Volodimirovici Skakun, inginer în armata ucraineană şi-a sacrificat viaţa aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile ruseşti care veneau din direcția Crimeei.

Vitaly, un militar din Ucraina, și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești

Povestea lui Vitaly a fost descrisă pe Facebook într-o postare a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Fapta eroică a inginerului militar ucrainean a permis armatei sale să se reorganizeze și să opună rezistență invadatorilor ruși.

Vitaly Skakun, inginer în armată, a aruncat în aer Podul Genichesk: ”În această zi grea pentru țara noastră, când poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeei, unde unul dintre primii inamici s-a întâlnit cu un batalion separat de pușcași marini”, se precizează într-un comunicat al Statului Major al Fortelor Armate Ucrainiene.

ADVERTISEMENT

Pentru a opri înaintarea coloanei tancului, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Genichesky.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Vitaly Volodimirovici Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină. Podul era minat, dar nu a avut timp să plece.

ADVERTISEMENT

Vitaly a spus că aruncă în aer podul. Imediat s-a auzit o explozie. ”Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis redistribuirii unității și organizarea apărării”, a mai scris, în online, contul Statului Major.

Vitaly, distincție post-mortem pentru merite deosebite

Comandamentul Marinei, din care făcea parte Vitaly, va solicita Înaltului Comandament să acorde distincția de stat post-mortem militarului.

”Invadatorii ruși, să știți, sub picioarele voastre va arde pământul! Vom lupta cât vom trăi! Și cât suntem în viață vom lupta!”, se încheie mesajul de pe Facebook al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

ADVERTISEMENT