Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vivi Răchită și Dănuț Lupu reacționează după dezvăluirea lui Dică: “Înseamnă că ești o cordiță”

Nu există săptămână fără un subiect controversat în Liga I. De data asta, Ilie Poenaru este în centrul atenției. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani este acuzat că își sabotează colegii de breaslă.
05.09.2023 | 11:35
Vivi Rachita si Danut Lupu reactioneaza dupa dezvaluirea lui Dica Inseamna ca esti o cordita
Cum au ajuns PUBLICE mesajele antrenorului catre PATRON. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Pe vremea când Ionuț Badea era antrenor la UTA, Ilie Poenaru punea presiune pe conducerea clubului arădean pentru a-l demite pe tehnician. Poenaru discuta cu șefii celor de la UTA și încerca să îi convingă de faptul că Badea nu este antrenorul potrivit pentru ei. Dică, recent demis de la FCU Craiova, a făcut publică conversația.

Poenaru își sabotează colegii

“Ilie Poenaru… au ieșit săptămâna trecută niște convorbiri pe whatsapp între Ilie Poenaru și Meszar, conducătorul de facto al celor de la UTA prin care Ilie Poenaru îi explica domnului Meszar unde s-a greșit la meciul lui UTA, cine trebuia să facă faza defensivă.

ADVERTISEMENT

Cum trebuia să o facă, densitatea, antrenor fiind Ionuț Badea la acel moment. Și Dică spune că și el când era la FCSB erau antrenori liberi de contract care dădeau asemenea sms-uri conducătorilor mei de club. Este vorba de o lipsă de colegialitate”, a spus Valeriu Răchită.

“Ieri, Neagoe spunea la Fanatik Superliga că știe că sunt antrenori care sună patroni de club în condițiile în care sunt alți antrenori pe bancă și se autopropun. Este o modă în fotbalul românesc. Sau se autopropun, sau dau sfatur, sau fac analize”, a punctat Cristi Coste.

ADVERTISEMENT

Cazul lui Poenaru nu este singurul din Liga I

Doar 16 echipe fac parte din Liga I, iar concurența este acerbă pentru o poziție de antrenor în primul eșalon. Astfel, cei care stau pe bară sunt nevoiți să apeleze la metode neconvenționale pentru a prinde un contract. Patronii, la rândul lor, încurajează această practică și nu refuză dialogul. Un alt nume care acuză aceste practici este Eugen Neagoe, recent demis de la Universitatea Craiova.

“Eu dacă aș fi conducător și mi-ar da un asemenea antrenor mesaj i-aș bloca numărul de telefon. Dar nu te autopropui. Eu ca președinte mă gândesc, când se autopropune un antrenor, înseamnă că nu are valoare ca să-l caut eu și să-l găsesc. Eu i-aș bloca telefonul.

ADVERTISEMENT

Pe Mihai Stoichiță îl sunau conducători de club și îi spuneau să îi propună un antrenor. Și el ce să zică? Le propune. Dar nu îl impune. Una e să-l propui, alta e să-l impui. Vorba lui Stoichiță, dacă impune un antrenor și acela nu face treabă, lui i-ar sări după în cap”, a declarat Valeriu Răchită.

Valeriu Răchită și Dănuț Lupu au dezbătut această practică în direct în cadrul emisunii FANATIK SUPERLIGA. Cele două nume importante alte fotbalului românesc condamnă atât atitudinea antrenorilor pe bară, cât și felul în care conducătorii din Liga I gestionează astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Greșeala cea mai mare este că se află aceste mesaje. Eu dacă îți dau acum un mesaj și tu îl dai la alții, ce înseamnă?, a întrebat Dănuț Lupu, moment în care Răchită a răspuns: “Că sunt o cordiță. Cum îi ziceam lui Reghe, o cordiță. Ce făceam noi după meciuri rămânea acolo. Acum totul este pe piață, tot ce se vorbește ajunge în presă”.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA este LIVE și în EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. În această duminică, avem o ediție specială de FANATIK SUPERLIGA de la 10:30.

Rachita si Lupu reactie la declaratia lui Dica

 

ADVERTISEMENT