News

Vlad Pascu ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă. Avocatul Adrian Cuculis, acuzații pentru procuror: “A făcut erori fatale”

Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a ucis cu mașina doi tineri în stațiunea 2 Mai, ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă. Ce spune avocatul Adrian Cuculis.
12.12.2023 | 07:29
Vlad Pascu ar putea scapa cu o pedeapsa mai blanda Avocatul Adrian Cuculis acuzatii pentru procuror A facut erori fatale
Șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, Vlad Pascu, șanse mari să scape cu o pedeapsă mai blândă. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin /Dobrogea TV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că, drogat fiind cu mai multe substanțe, a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, Vlad Pascu ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă. Avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, aduce acuzații procurorului care s-a ocupat de caz.

Șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, Vlad Pascu, șanse mari să scape cu o pedeapsă mai blândă

În această săptămână s-a decis începerea procesului lui Vlad Pascu. Tânărul de 19 ani din București, acuzat de producerea accidentului mortal de la 2 Mai, județul Constanța, eveniment soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, este acuzat de mai multe fapte.

ADVERTISEMENT

Printre capetele de acuzare stabilite de procurori sunt: săvârșirea infracțiunilor ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Părinții victimelor sunt extrem de nemulțumiți de evoluția dosarului. Ei doreau ca fapta lui Vlad Pascu să fie încadrată la omor sau omor calificat. Astfel, tânărul ar fi putut primi o pedeapsă de 15 până la 25 de ani cu executare. În schimb, pentru ucidere din culpă, pedeapsa este una mică. Vorbim de 2 – 7 ani.

ADVERTISEMENT

În acest moment, un singur lucru este cert. Vlad Pascu va primi o pedeapsă cu executare. El este judecat sub incidența Legii Anastasia, care prevede că orice șofer beat sau drogat care provoacă un accident mortal primește o sentință cu executare.

Avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, acuzații pentru procuror: “A făcut erori fatale”

În ciuda situației din prezent, Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai, speră să schimbe lucrurile. Acesta va face demersurile necesare pentru schimbarea încadrării juridice în omor.

ADVERTISEMENT

Eu aș vrea să dăm puțin timpul înapoi cu câteva luni, când eu anunțasem, și bineînțeles că lucrurile așa s-au întâmplat, că am depus o cerere pentru schimbarea încadrării juridice pentru această faptă din ucidere din culpă în omor, pentru că a omorât două persoane în modalitatea cea mai odioasă.

Dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa. (…)  Să nu creadă cineva că dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, gata, s-au terminat pârghiile. Din contră, abia începem!”, a spus avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Procurorul care s-a ocupat de caz este acuzat dur de avocatul Cuculis. Acesta din urmă spune că magistratu ar trebui să fie cercetat de către Inspecția Judiciară. ”Doamna procuror a făcut niște erori fatale. Probabil, undeva în luna ianuarie, ne vom întâlni în judecată. O altă greșeală pe care a făcut-o doamna procuror a fost aceea că nu a avut bunul-simt profesional să se pronunțe mai bine de o lună de zile pe cererea de schimbare a încadrării juridice și pe cererile de reaudiere a unor persoane-cheie din dosarul respectiv.

Din punctul meu de vedere, este o chestiune care ar trebui să fie cercetată din oficiu de către Inspecția Judiciară. Vorbim de modul în care își face treaba acest magistrat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia”, a mai spus avocatul.

ADVERTISEMENT