News

Vlad Voiculescu îi cere lui Nicușor Dan să carantineze Bucureștiul. Anunțul consilierului general

08.12.2020 | 19:58
Vlad Voiculescu ii cere lui Nicusor Dan sa carantineze Bucurestiul Anuntul consilierului general
ADVERTISEMENT

Viitorul viceprimar Vlad Voiculescu anunță că îi va cere primarului general Nicușor Dan instituirea carantinei în București.

Actualmente consilier general, Voiculescu a declarat pentru Europa FM că va discuta cu primarul general posibilitatea instituirii carantinei în București.

ADVERTISEMENT

Decizia ar urma să fie luată în condițiile în care secțiile ATI din București sunt pline, iar numărul de bolnavi de Covid-19 rămâne o necunoscută.

Vlad Voiculescu îi cere lui Nicușor Dan să carantineze Bucureștiul

Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină.  Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan declarase în trecut că exclude carantinarea Bucureștiului, însă la doar 16 zile rămânase până la Crăciun situația e critică în București din punct de vedere epidemiologic.

„Situația este gravă în special în București. Am ajuns cu totul ca 1% din populație să fi fost îmbolnăvită de-a lungul timpului. Eu cred că vom fi în stare să trecem peste pandemie. Despre acel de indice 3. Nu există o măsură legislativă pentru atingerea pragului 3.

ADVERTISEMENT

Singura normă se referă la școli, care trec exclusiv online când indicele atinge valoarea 3. Trebuie să testăm mai mult. Nu este logic să închizi un oraș ca Bucureștiul doar pentru câteva focare. Exclud închiderea Bucureștiului. Izolând focarele punctuale, reușim să trecem peste. Trebuie să întărim colaborarea cu DSP-urile.

În București, ca peste tot în țară, DSP-ul are un personal insuficient, O să facem la nivelul Bucureștiului o capacitate de testare suplimentară față de ce are Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Avem două mari probleme: funcționarea sistemului medical și să încercăm să limităm numărul de infectări”, a declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT