News

Vlad Voiculescu îl acuză pe Lucian Bode: ”Șoferii SPP nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului”

04.09.2020 | 21:14
Vlad Voiculescu il acuza pe Lucian Bode Soferii SPP nu incalca regulile decat la solicitarea demnitarului
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, afirmă că ministrul Lucian Bode minte în legătură cu accidentul în care a fost implicat recent, întrucât „niciodată, dar niciodată șoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului”.

Voiculescu afirmă că angajatul SPP este un profesionist, militar, care nu încalcă regulile decât la solicitarea deminitarului și nu folosește lumina albastră decât cu acceptul acestuia.

ADVERTISEMENT

“Am așteptat declarațiile ministrului Lucian Bode pe tema accidentului din weekend. Au venit abia astăzi, le-am citit acum și am scris câteva cuvinte dure aici. Le-am șters apoi…las doar atat: domnul ministru Bode MINTE! Profită de faptul că nu toată lumea a avut parte în calitate de demnitar de serviciile SPP”, a scris, vineri, pe Facebook, Vlad Voiculescu, referindu-se la declarațiile lui Lucian Bode despre accidentul în care a fost implicat recent.

Vlad Voiculescu: „Domnul ministru Bode MINTE!”

Vlad Voiculescu explică faptul că a avut șofer și protecție din partea SPP pe vremea când era ministrul Sănătății, și oferă precizări cu privire la felul în care funcționează acest serviciu.

ADVERTISEMENT

„​Am avut șofer și aghiotant din partea SPP în cele 7 luni ca ministru al sănătății în guvernul Cioloș. Niciodată, dar niciodată șoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului. Cu atât mai mult să folosească lumina albastră. Mai clar: șoferii SPP sunt profesioniști – cu asta își câștigă pâinea. Și sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y și nu fac uz de lumina albastră sau alarmă specifică decât cu acordul expres (verbal, ce-i drept) al demnitarului. Asumarea responsabilității e lucru rar la politicienii români. Acum vinovat e un șofer de la SPP… care bineînțeles că nu va scoate un cuvânt despre cum au stat de fapt lucrurile. Și vorba aia… nu a murit nimeni…”, a mai scris Voiculescu în aceeași postare de pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat, în judetul Argeș, că regretă „nespus” acest „incident”.

ADVERTISEMENT

A ținut să precizeze faptul că, înainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului și se odihnea, întrucât călătorea de câteva ore.

Bode a spus că șoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl urmează și de ajungerea la destinație în siguranță.

ADVERTISEMENT

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet”, a susținut Bode, precizând că, pănâ la acel accident, șoferii SPP au condus impecabil.

 

ADVERTISEMENT