News

Vladimir Putin acuză Occidentul că vrea să ”lichideze” Rusia: ”Trebuie să luăm în considerare forța nucleară a NATO”

Vladimir Putin spune că Occidentul are în plan anihilarea Rusiei ca nație, din care să rămână frânturi de popoare precum ”moscoviții”.
26.02.2023 | 12:20
Vladimir Putin acuza Occidentul ca vrea sa lichideze Rusia Trebuie sa luam in considerare forta nucleara a NATO
Vladimir Putin, mesaj pentru NATO. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Totodată, președintele rus recunoaște că NATO e o forță nucleară de luat în seamă, deci trebuie procedat cu mare atenție când vine vorba de un conflict la scară largă. Declarațiile au fost oferite televiziunii de stat Rusia 1.

Vladimir Putin ia în considerare forța nucleară a NATO

”În condițiile de astăzi, când toate marile țări din NATO și-au declarat ca principal obiectiv principal să ne provoace o înfrângere strategică, astfel încât poporul nostru să sufere, așa cum spun ei, cum putem ignora capacitățile lor nucleare în aceste condiții?”, a declarat Putin, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Putin e convins că NATO are un singur țel, dezintegrarea Rusiei, ca mai apoi Occidentul să absoarbă țările mici care ar rămâne după această dezintegrare ipotetică. ”Ei au un singur scop: să desființeze fosta Uniune Sovietică și partea sa fundamentală – Federația Rusă. Și atunci, poate, ne vor accepta în așa-numita familie a popoarelor civilizate, dar numai separat, pe fiecare în parte.

Și pentru ce? Pentru a manipula aceste părți și pentru a le pune sub controlul lor“, completat liderul de la Kremlin. Totodată, Putin avertizează că din Rusia ar putea rămâne doar o mână de popoare precum ”moscoviții sau uralii”.

ADVERTISEMENT

”Poporul rus, dacă Occidentul reușește să distrugă Federația Rusă și să stabilească controlul asupra fragmentelor sale, s-ar putea să nu fie păstrat. Dacă vom ajunge pe această cale, cred că soarta multor popoare din Rusia și, mai presus de toate, desigur, a poporului rus, se poate schimba dramatic, ei bine, într-un mod fundamental.

Nici măcar nu știu dacă un astfel de grup etnic precum poporul rus poate supraviețui în forma în care există astăzi. Ei bine, vor exista niște moscoviți, urali și așa mai departe”, a completat Putin. Liderul de la Moscova e convins că acest plan e deja stabilit, ”pus pe hârtie” de liderii NATO.

ADVERTISEMENT

”Totul este acolo, totul este scris, totul este scris pe o foaie de hârtie. Ei bine, și acum, când încercările lor de a reface lumea exclusiv pentru ei, după prăbușirea Uniunii Sovietice, pe au adus-o într-o astfel de situație, suntem obligați, bineînțeles, să răspundem la acest lucru”, a concluzionat Vladimir Putin.

La 1 an de la război, Rusia nu a reușit momentan să tranșeze conflictul în favoarea sa, însă mai multe țări importante din Europa, mai exact Franța, Germania și Marea Britanie, par decise să îi convingă pe ucraineni să accepte o pace, cel puțin pentru moment.

ADVERTISEMENT

Retorica lui Macron sau a lui Scholz nu e îmbrățișată, însă, de Zelenski și Biden, care nu par să accepte o capitulare a Ucrainei cu cedare de teritorii. Ucrainenii sunt convinși că o eventuală pace acum ar însemna doar un răgaz dat Rusiei pentru a-și reface armata.

ADVERTISEMENT