News

Vladimir Putin, cuvinte de laudă pentru Elon Musk: ”O persoană remarcabilă și un om de afaceri excepțional”

Vladimir Putin și-a exprimat, marți, admirația pentru miliardarul american Elon Musk. L-a descris ca fiind ”o persoană remarcabilă”.
12.09.2023 | 23:59
Vladimir Putin cuvinte de lauda pentru Elon Musk O persoana remarcabila si un om de afaceri exceptional
Elon Musk, lăudat de Vladimir Putin: ”O persoană remarcabilă și un om de afaceri excepțional”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele rus Vladimir Putin l-a lăudat marți, 12 septembrie, pe Elon Musk, numindu-l pe fondatorul Tesla și SpaceX un ”om de afaceri excepțional”. Declarația vine într-o perioadă în care miliardarul a fost acuzat că a dejucat un atac al Ucrainei asupra Crimeei.

Elon Musk, lăudat de Vladimir Putin: ”O persoană remarcabilă și un om de afaceri excepțional”

În urmă cu câteva zile, în presa internațională a apărut informația potrivit căreia șeful SpaceX a închis, în 2022, rețeaua Starlink de teamă că un atac ucrainean în Crimeea ar fi dus la o replică nucleară a Rusiei.

ADVERTISEMENT

De la Moscova, fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a lăudat pe Musk pentru această decizie. În schimb, decizia miliardarului din SUA a fost criticată în termeni duri de politicienii ucraineni.

Marți, Elon Musk a fost elogiat și de la cel mai înalt vârf al puterii rusești. Vladimir Putin a spus despre omul de afaceri că este ”o persoană remarcabilă” și un om de afaceri a cărui companie SpaceX a devenit un jucător important în industria transportului spațial, relatează CNBC.

ADVERTISEMENT

Elon Musk este, fără îndoială, o persoană remarcabilă. Trebuie recunoscut acest lucru. Cred că toată lumea recunoaște asta. Este un om de afaceri activ, excepțional”, a spus Putin, la Forumul Economic de Est de la Vladivostok, Rusia.

Elon Musk, criticat dur de la Kiev

În ultimele zile, Elon Musk a fost luat la țintă din mai multe direcții. Un senator american a cerut formarea unei comisii de ancheta, după ce miliardarul a blocat un atac pe care Ucraina a vrut sa-l lanseze împotriva flotei Rusiei.

ADVERTISEMENT

Apoi, a fost rândul Kievului să-l atace pe șeful Tesla. Într-o postare pe platforma X (fostul Twitter), deținută de Musk, consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a scris că intervenția lui Musk de la Crimeea a dus la moartea civililor ucraineni.

“Prin faptul că nu a permis dronelor ucrainene să distrugă o parte a flotei rusești prin interferența Starlink, Elon Musk a permis acestei flote să lanseze rachete Kalibr asupra orașelor ucrainene. Ca urmare, civili, și copii sunt uciși.

ADVERTISEMENT

De ce unii oameni vor cu disperare să apere criminalii de război și dorința lor de a comite crime? Și își dau ei seama acum că comit răul și încurajează răul?”, a scris oficialul de la Kiev, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT