News

Vladimir Putin, după imaginile cu cadavrele de pe străzile din Bucea: ”Un fals”

La fel ca întreaga propagandă rusă, Vladimir Putin a spus că imaginile difuzate cu cadavrele civililor de pe străzile din Bucea nu reprezintă decât un fals.
12.04.2022 | 20:15
Vladimir Putin dupa imaginile cu cadavrele de pe strazile din Bucea Un fals
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a avut, marți, o întâlnire cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko. La finalul acesteia, liderul de la Kremlin a fost întrebat despre situația din Ucraina.

Vladimir Putin numește un ”fake” masacrul civililor din Bucea

Subiectul Bucea a fost adus în discuție la conferința de presă susținută de Putin. Acesta nu a fost deloc impresionat de imaginile cu zecile de civili morți pe străzi.

ADVERTISEMENT

În opinia liderului rus, masacrul din oraşul de lângă Kiev, ocupat aproape o lună de forțele Rusiei, este ”un fake, un fals”.

Putin a comparat acuzațiile ucrainene, conform cărora militarii ruși au executat civili în Bucha, cu ceea ce a spus că este organizarea de către Occident a unui atac cu arme chimice în Siria, menit să-l incrimineze pe dictatorul Bashar al-Assad.

ADVERTISEMENT

”Este același tip de fals în Bucea”, a precizat Vladimir Putin.

Ucraina a acuzat armata rusă că a executat locuitorii din Bucea, un oraș din apropierea Capitalei Kiev, pe care trupele ruse l-au ocupat timp de câteva săptămâni înainte de a se retrage. Țările occidentale au cerut pedepsirea celor responsabili de uciderea civililor.

În replică, autoritățile ruse au acuzat Ucraina că a pus la cale aceste imagini pentru a îngreuna discuțiile de pace și a determina Occidentul să impună și mai multe sancțiuni împotriva Moscovei.

ADVERTISEMENT

Autoritățile ucrainene au anunțat că au descoperit zeci de cadavre în orașul Bucea după retragerea forțelor rusești, la sfârșitul lunii martie.

Anunț privind evoluția ”operațiunii militare” din Ucraina

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Putin a dat asigurări că ofensiva rusă continuă ”calm”.

ADVERTISEMENT

”Sarcina noastră este să îndeplinim obiectivele stabilite prin minimizarea pierderilor.

”Vom acţiona în mod armonios, calm, în conformitate cu planul propus de la bun început de către Statul Major”, a spus liderul de la Kremlin.

Dictatorul rus a spus că Rusia nu are de ales şi trebuie să lupte pentru a-i apăra pe rusofonii din estul Ucrainei şi a împiedica transformarea acestei ţări într-o platformă anti-rusească a Occidentului.

Statele occidentale au fost acuzate de Putin că, prin sancţiunile impuse după invazie, au pornit ”un război (economic) fulger” împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT