News

Vladimir Putin a sărbătorit Ziua Victoriei în Piața Roșie: “Un adevărat război a fost declanșat din nou împotriva Rusiei”. Foto

Vladimir Putin s-a aflat marţi în Piața Roșie, unde a sărbătorit Ziua Victoriei asupra Germaniei Naziste. Președintele rus a fost înconjurat de mai mulți veterani şi militari.
09.05.2023 | 10:50
Putin sărbătorește Ziua Victoriei în Piața Roșie. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Președintele rus Vladimir Putin a participat marți, 9 mai, la o serie de evenimente prilejuite Zilei  Victoriei. Unul dintre mai așteptate evenimente fiind parada în Piața Roșie.  Alături de comandantul suprem al Rusiei s-au aflat veteranii celui de-AL Doilea Război Mondial, oficialitățile din Armenia, Belarus,  Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Putin a venit cu un mesaj special de Ziua Victoriei

Pe același podium s-au aflat și participanții “operațiunii militare speciale” din Ucraina,  membrii familiei militarilor căzuți, veteranii de luptă, cadeții. Potrivit presei ruse, circa 500 de soldați ruși implicați în războiul din țară vecină, de asemenea, au fost prezenți în Piața Roșie. Putin și-a început discursul adresându-se atât veteranilor, cât și participanților la așa-numita „operațiune specială”. Liderul rus i-a felicitat cu ziua victoriei asupra nazismului în cel de-AL Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Imediat după aceea, Putin a menționat că astăzi civilizația „se află din nou la un punct de cotitură decisiv”. “Un adevărat război a fost declanșat din nou împotriva patriei noastre”, a remarcat Putin. Din anumite motive, Putin nu a precizat cine exact și când a declanșat un război împotriva Rusiei.

„Unul dintre momentele principale va fi focul de artificii în culoarea drapelului național al țării”, au anunțat organizatorii evenimentului.

ADVERTISEMENT

Putin, despre “greșelile” occidentului

La Parada Victoriei de pe Piața Roșie, președintele Vladimir Putin a spus că Rusia vrea să vadă un viitor pașnic și stabil, iar orice ideologie a superiorității este inacceptabilă.

„Pentru Rusia nu există popoare neprietenoase, ostile, nici în Vest, nici în Est. La fel ca marea majoritate a oamenilor de pe planetă, vrem să vedem un viitor pașnic, liber și stabil. Credem că orice ideologie a superiorității este în mod inerent dezgustătoare, criminală și mortală”, a spus președintele.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, în ciuda rezultatelor celui de-AL Doilea Război Mondial, elitele occidentale „încă vorbesc despre exclusivitatea lor, pun oamenii pe drumuri, provoacă conflicte sângeroase și lovituri de stat, seamănă ură, rusofobie și naționalism agresiv”.

Președintele Vladimir Putin a condus marți parada de 9 Mai, o ceremonie care celebrează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste. Evenimentul a fost umbrit de eșecurile militare din Ucraina. În cadrul ceremoniei, mii de soldați ai armatei ruse au defilat sub acompaniamentul unei fanfare militare, iar liderul de la Kremlin a stat alături de veterani. Televiziunea de stat a transmis evenimentul în direct.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Kremlin, despre conflictul ruso-ucrainean

Potrivit Ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la paradă au fost implicați peste zece mii de oameni și peste 120 de piese de arme și echipamente militare. Tot marți, la paradă au participat și unități implicate în războiul ruso-ucrainean.

“Vedem cum în unele țări, memoriale pentru soldații sovietici sunt distruse fără milă și cu sânge rece, monumente ale marilor comandanți sunt demolate, se creează un cult al naziștilor și al complicilor lor, iar memoria adevăraților eroi este ștearsă și calomniată. Această profanare a memoriei celor care au câștigat războiul este o crimă și un revanșism al celor care pregătesc o nouă campanie împotriva Rusiei și adună mizerie neo-nazistă din întreaga lume.

Scopul lor nu este nou: să realizeze prăbușirea și distrugerea țării noastre, să elimine rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, să rupă sistemul global de securitate și dreptul internațional și să înăbușe centrele suverane de dezvoltare.

Ambițiile exorbitante, aroganța și permisivitatea conduc inevitabil la tragedii. Aceasta este motivul catastrofei prin care trece acum poporul ucrainean, care este ostaticul loviturii de stat și al regimului criminal al stăpânilor săi occidentali, care și-au dezvoltat planurile crude și egoiste pe spatele lui.

În Rusia, memoria apărătorilor Patriei este sfântă și o păstrăm în inimile noastre. Aducem un omagiu membrilor Rezistenței care au luptat cu curaj împotriva nazismului, soldaților armatelor aliate din SUA, Marea Britanie și alte state și ne amintim și onorăm isprava soldaților chinezi în lupta împotriva militarismului japonez”, a declarat Vladimir Putin.

Tot în timpul paradei, a fost demonstrată și “lăudată” tehnica rusă. Sărbătorirea celei de-a 78-a aniversări a Victoriei în cel de-AL Doilea Război va continua cu mai multe concerte, expoziții și alte evenimente culturale în diferite regiuni ale țării. Artificiile vor începe, marți seara, la ora 22, la Moscova și vor dura zece minute în 16 locații diferite.

 

 

ADVERTISEMENT