Sport

Vor chema preoții după ultimele tontogoluri ale Rapidului? A venit răspunsul

Ghinionul Rapidului din acest start de sezon îi îngrijorează toți cei aflați în staff-ul echipei. Cu 4 greșeli majore ale jucătorilor în ultimele două meciuri, se caută soluții pentru redresarea formației giuleștene
15.08.2023 | 16:50
Vor chema preotii dupa ultimele tontogoluri ale Rapidului A venit raspunsul
SUFLET de RAPIDIST SUFERIND “La FCSB nu vezi 3 AUTOGOLURI CONSECUTIVE”. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Adrian Iencsi face echipă cu Bergodi pe banca tehnică a Rapidului. Fosta glorie din Giulești este secundul italianului. Cei doi întâmpină, însă, probleme mari în acest start de sezon, iar soluțiile întârzie să apară. În ciuda unui staff tehnic cu experiență, jocul echipei a lăsat de dorit, iar Rapid este departe de forma așteptată.

Rapid așteaptă o schimbare de mentalitate din partea jucătorilor

“Nu cred că asta este rezolvarea. Să chemi un preot e un lucru important, un lucru frumos, înseamnă că ai credință în tot ceea ce faci. Dar asta nu cred că rezolva lucrurile. Important e ca noi să fim mult mai atenți. Vorbim de atenție, de concentrare, de dezinvoltură. Poate că unii jucători sunt crispați.

ADVERTISEMENT

Jucăm cu stadionul arhiplin și mă refer aici în special la jucătorii mai tineri sau lipsiți de experiență. Nu sunt obișnuiți cu o atmosferă așa de frumoasă. Eu cred că ar trebui să muncim mai mult. Ar trebui să fim mult mai modești, ar trebui să fim mult mai umili. Asta cred eu, asta le spune și mister”, a declarat Adrian Iencsi.

Rapid are un start slab de sezon într-un an în care obiectivul trasat este titlul. Formația lui Bergodi a strâns 5 puncte în primele 5 etape ale sezonului și se află la 7 lungimi de liderul campionatului FCSB, care are cu un meci mai puțin disputat. Giuleștenii trebuie să strângă rândurile pentru a se putea menține în obiectiv.

ADVERTISEMENT

Cu o singură victorie în 5 meciuri, partida cu Farul devine una decisivă. Rapid are o singură victorie în acest an, în etapa a 2-a contra celor de la U Cluj. Greșelile individuale au costat-o scump pe echipa lui Bergodi care așteaptă partida cu Hagi cu 2 înfrângeri consecutive. 2-0 cu Petrolul și 2-1 cu Voluntari au dus Rapidul în criză.

Iencsi acuză lipsa de experiență a rapidiștilor

“Nu doar purtând tricoul Rapidului te face un câștigător. Trebuie să fii umil, trebuie să muncești enorm de mult. Trebuie să fii serios în tot ceea ce faci. Eu cred că asta, aici trebuie să lucrăm foarte serios. Aici vom face diferența, când băieții or să înțeleagă acest lucru, atunci vom câștiga.

ADVERTISEMENT

Eu sper că aceste rezultate pe care le-am avut până acum să îi facă mult mai conștienți în legătură cu clubul la care joacă, unde suntem în clasament. Și ar trebui să avem o ambiție mult mai mare. Eu cred că trebuie un pic mai multă foame. Foame de rezultat, foame de afirmare și foame de performanță. E vorba de viitorul lor. Marea majoritate sunt jucători foarte tineri și pentru a avea un viitor frumos trebuie să muncească enorm de mult”, a declarat Adrian Iencsi.

Adrian Iencsi a jucat la Rapid între 1997 și 2004. Atunci, a reușit un transfer de senzație la Spartak Moscova, formație pentru care a jucat timp de două sezoane. În 2009 s-a întors la giuleșteni timp de un an și a reușit si adune 22 de meciuri în tricoul alb-vișiniu. Pentru România, Iencsi a bifat 30 de selecții.

ADVERTISEMENT

”SUFLET DE RAPIDIST” se difuzează în fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. ”SUFLET DE RAPIDIST” se vede în premieră joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.

Iencsi cauta solutii pentru Rapid

 

ADVERTISEMENT