Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jucătorul Rapidului luat în vizor de Sorin Cârțu: „Nu oferă siguranță!”

Sorin Cârțu a vorbit despre dezastrul de la Rapid, după înfrângerea în derby-ul cu Petrolul, scor 0-2. Jucătorul luat în vizor de specialistul FANATIK SUPERLIGA.
15.08.2023 | 09:50
Jucatorul Rapidului luat in vizor de Sorin Cartu Nu ofera siguranta
Sorin Cârțu a analizat haosul de la Rapid. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Rapid are un început de sezon sub așteptări, iar criza din Giulești a culminat cu înfrângerea din derby-ul cu Petrolul, scor 0-2 în etapa a 5-a a SuperLigii. Sorin Cârțu a analizat pe larg la FANATIK SUPERLIGA jocul giuleștenilor și consideră că anumiți fotbaliști ai Rapidului nu oferă siguranță pe posturile pe care le ocupă.

Sorin Cârțu, dur cu jucătorii Rapidului după înfrângerea cu Petrolul: „Nu înțeleg de ce au nemulțumiri”

Rapidul a suferit a doua înfrângere consecutivă și ocupă locul 11 în clasament după 5 etape. Jucătorii giuleșteni sunt deranjați de faptul că antrenamentele tactice ale lui Cristiano Bergodi sunt foarte lungi, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Sorin Cârțu îi dă credit antrenorului italian și nu înțelege nemulțumirea fotbaliștilor de la Rapid.

ADVERTISEMENT

„E greu de explicat, dar ce am văzut duminică seară… Rapid are și ghinion să primești golurile alea. Îți dai seama, două autogoluri. Cam greu să realizezi așa ceva. Mai punem și totuși și evoluția lor pe întreaga partidă. Nu e ceea ce așteaptă toată lumea, ceea ce își dorește publicul giuleștean și simpatizanții Rapidului. 

Bergodi are o lună, o lună și ceva. Trebuie să își pună amprenta pe ceea ce își dorește el. În general, Cristiano e un antrenor care lucrează mult tactic, dar nu înțeleg de ce jucătorii să aibă nemulțumiri că îi ține prea mult. Tocmai, pentru că el vrea să își impună din principiile, din filosofia, din ideea lui de joc. Tu, ca jucător, ai obligația să aprofundezi ceea ce spune el. Astfel, are nevoie de timp. 

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, am văzut multe antrenamente de-ale lui când era la Craiova, dar spune foarte multe lucruri interesante și exact ceea ce trebuie să facă fiecare jucător în postul lui. Asta nu te împiedică pe tine să îți expui din calități sau exprimare. Din contră, te ajută, îți aduce mereu aminte din caracteristicile pe care le ai și ce trebuie să faci. Cam aici văd eu neajunsuri la Rapid. Sunt multe momente ale jucătorilor când nu își îndeplinesc sarcinile pentru postul lor”, a analizat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

Sorin Cârțu a pus lupa pe jucătorii Rapidului după dezastrul cu Petrolul: „Nu a fost niciodată un fotbalist care să-și pună amprenta pe joc”

Pentru Rapid urmează o perioadă de foc. Giuleștenii au parte în următoarele etape de trei derby-uri de foc cu Farul, FCU 1948 Craiova și Dinamo. Sorin Cârțu a remarcat elementul care lipsește din jocul Rapidului și a pus lupa pe jucătorii „alb-vișiniilor”.

ADVERTISEMENT

„Ce îi lipsește Rapidului? Niște jucători care să scoată om din joc. Mi s-a părut în repriza a doua prin intrarea lui Papeau că au intensificat niște acțiuni de poartă chiar și cu Pănoiu. Să se insiste mai mult pe o idee din asta a jocului spectaculos cu niște jucători spectaculoși. Au fost niște situații bune de a marca, dar neinspirația lui Dugandzic în primul și în primul rând. 

Faza din care a ratat acolo, s-a încurcat în preluare, a fost faza din care au dat gol la fel cum a fost faza cu Botoșani când au egalat. La cum a decurs faza, el trebuia să-și găsească o poziție, să-și deschidă unghiul în așa fel încât să dea din prima. După ce și-a greșit preluarea nu l-am văzut cu altruism. Tot el a vrut să rezolve de unul singur. 

ADVERTISEMENT

(n.r. Oaidă) De muncit, muncește, dar el nu a fost niciodată un jucător care să își pună amprenta pe joc și să iasă în evidență nici la FCSB, nici la FC Botoșani. Este un jucător de echipă, de muncă. Rapid, cu Mattias Kait a arătat destul de bine la un moment dat. Jucătorul dădea randament.

Era chiar o lovitură la momentul respectiv să-l scoată după autogol. Poate i-a dat o șansă de a-și răscumpăra greșeala. La astfel de faze, tot timpul jucătorul o să spună: ‘Nu m-am așteptam că-mi vine’. A fost o minge dificilă pentru că a fost o minge deviată de Papp, minge care se ducea afară, dar tu de-aia ești în poziția aia să nu te surprindă niciodată. Ești la cornerul echipei adverse, ești într-o fază defensivă. Nu are de ce să te surprindă”, a spus Sorin Cârțu.

Jucătorul Rapidului luat în vizor de Sorin Cârțu: „Nu oferă siguranță!”

Sorin Cârțu l-a luat în vizor pe Horațiu Moldovan. Portarul naționalei României a greșit decisiv în acest start de sezon, iar fostul președinte al Universității Craiova consideră că goalkeeper-ul nu este concentrat la maxim, din cauza transferului ratat la Neftchi Baku, sub comanda lui Adrian Mutu.

De asemenea, legenda din Bănie este de părere că situația stă la fel și în cazul lui Marko Dugandzic. „Trebuie să fii preocupat să respingi balonul. Cum e și Dugandzic, cum e Moldovan, mie mi se pare că el nu reprezintă la ora actuală o siguranță mare, nu are o putere de concentrare pentru tot ce s-a întâmplat cu refuzul Rapidului de a-l da la Neftchi Baku.

Același lucru se întâmplă și cu Dugandzic. Sunt niște comportamente de oameni neconcentrați. Eu nu spun nemulțumiți. L-am văzut că-i reproșa lui Valle. N-are nicio vină. El îi luase fața jucătorului advers, era mingea la piciorul lui, ce ieși tu din poartă să ceri mingea. Stai în poartă și îți pasează.

Totul vine dintr-o deconectare pe o nemulțumire care nu știu cât este de valabilă, dacă e adevărată sau neadevărată. Cam astea sunt problemele. Arată foarte urât o situație în care nu îți merge jocul defensiv și atunci trece Săpunaru în atac. Mi se pare cel mai urât lucru să-ți trimiți fundașul central în poziție de atacant”, a încheiat Sorin Cârțu.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, cu o ediție incendiară a emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Cea mai tare emisiune din media sportivă românească poate fi urmărită LIVE pe site-ul www.fanatik.ro. Premiera fiecărei ediții va rula în fiecare luni, marți și vineri, ora 17:30, pe canalul de Youtube FANATIK și paginile de facebook Horia Ivanovici și FANATIK.

Jucătorul Rapidului luat în vizor de Sorin Cârțu

ADVERTISEMENT