Sport

Ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” s-au ținut de cuvânt. Ce mesaj amenințător au avut înainte de România – Kosovo

Ultrașii din facțiunea ”Uniți sub tricolor” au reușit să întrerupă minute bune meciul România - Kosovo, așa cum au amenințat înaintea jocului.
12.09.2023 | 22:25
Ultrasii de la Uniti sub tricolor sau tinut de cuvant Ce mesaj amenintator au avut inainte de Romania  Kosovo
Partida România - Kosovo, din preliminariile Euro 2024, a fost întreruptă după ce ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner jignitor la adresa oaspeților. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
12-09-2023
19:36

Facțiunea ”Uniți sub tricolor” și-a dat din nou în petec

Partida România – Kosovo, din preliminariile Euro 2024, a fost întreruptă după ce ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner jignitor la adresa oaspeților.

Fanii au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, moment în care cei prezenți  pe banca tehnică a oaspeților au reacționat prompt și au cerut întreruperea întâlnirii.

Înaintea jocului, ultrașii din această facțiune au amenințat că abia așteaptă să vină ora jocului pentru a-și lua revanșa după ce la meciul tur de la Priștina au fost evacuați din stadion pentru scandări similare.

Aceiași fani au creat probleme și la întâlnirea tur de la Priștina, atunci când în repriza secundă au început să scandeze ”Kosovo este Serbia” și au fost imediat evacuați de forțele de ordine.

Mesaj cu subînțeles al ultrașilor de la ”Uniți sub tricolor”

Recunoscuți pentru fanatismul lor, ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au avut un mesaj ce se vrea amenințător înaintea meciului România – Kosovo, din etapa a 6-a a preliminariilor pentru calificarea la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Diseară, tricolorii vor întâlni reprezentativa fotbalistică a unei regiuni pe care România n-o recunoaște ca stat independent, respectând adevărul istoric, potrivit căruia acest teritoriu a fost desprins ilegitim din țara vecină nouă, Serbia.

După ce la meciul tur din Priștina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului.

ADVERTISEMENT

Rămânem coerenți în afirmarea realității și așa cum am subliniat la meciurile tur-retur cu Serbia din 2018, de la Belgrad și București, cât și la meciul tur din Priștina, percepem adversarul de azi ca unul fără legitimitate, desprins prin interese străine de țara mamă.

La fel a fost și Basarabia furată țării noastre în mod repetat de către ‘monstrul dinspre Răsărit’. Ne vedem pe stadion!”, a fost postarea apărută pe pagina de Facebook a facțiunii ”Uniți sub tricolor”.

ADVERTISEMENT

Presa din Kosovo, deranjată de fanii români

Informația bombă prezentată în exclusivitate de FANATIK marți dimineață s-a adeverit: George Pușcaș este titular în România – Kosovo! Față de meciul cu Israel, selecționerul Edi Iordănescu a făcut 5 modificări în echipa de start, în afara lui Pușcaș fiind introduși în primul „11” Rațiu, Screciu, Cicâldău și Ianis Hagi.

Din motive politice, o parte a galeriei române nu va veni pe Arena Națională pentru meciul cu Kosovo. Presa oaspeților s-a simțit ofensată de gestul fanilor tricolori și nu a ezitat să își exprime opinia.

ADVERTISEMENT

Kosovo nu a reușit să bată pe nimeni în aceste preliminarii. Echipa lui Rrahmani ocupă penultimul loc în grupă cu patru puncte în cinci etape. Toate punctele obținute de kosovari au fost aduse din egaluri. Unul dintre ele, chiar împotriva României, într-un meci încheiat 0-0.

România, la rândul ei, vine după o serie lungă de remize. Nu mai puțin de trei rezultate de egalitate au tricolorii în ultimele trei partide. 0-0 cu Kosovo, 2-2 cu Elveția și 1-1 cu Israel sunt partidele în care echipa lui Iordănescu nu a reușit să plece cu cele trei puncte. România este neînvinsă în aceste preliminarii.


  • 2,15 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „echipa gazdă câștigă meciul sau primește cartonaș roșu” la meciul România – Kosovo

ADVERTISEMENT