News

Vreme apocaliptică în România! Zeci de localități au fost măturate de vijelie, oamenii sunt disperați. Video

12.06.2020 | 23:28
Vreme apocaliptica in Romania Zeci de localitati au fost maturate de vijelie oamenii sunt disperati Video
Orașul Galați, paralizat de o ploaie torențială. Copaci scoși din pământ, mașini avariate și străzi inundate. ISU a intervenit. Sursa foto: Facebook/Meteoplus
ADVERTISEMENT

Furtunile au făcut ravagii în zeci de localități din România, zeci de gospodării fiind distruse. Vremea din România este imprevizibilă, în condițiile în care fenomenele extreme au devenit o obișnuință în fiecare zi.

Vreme apocaliptică în România, zeci de localități au fost afectate

La fiecare 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a transmis diferite coduri roșii sau portocalii de vreme rea. Zeci de orașe și sate au fost lovite puternic de aceste furtuni în ultimele 24 de ore, în intervalul 11-12 iunie.

ADVERTISEMENT

Codul galben de ploi torențiale rămâne valabil în toată România pânî luni, 15 iunie. Conform observatornews.ro, accidentele rutiere sunt în creștere din cauza ploilor, dar și a gropilor din asfalt.

Conform datelor oficiale, au fost nu mai puțin de 40 de coduri portocalii de vijelii și opt coduri roșii în ultimele 24 de ore, fenomenele meteo extreme producând pagube însemnate.

ADVERTISEMENT

Zeci de atenționări de cod roșu sau portocaliu de vreme rea în doar 24 de ore

Doar vineri, 12 iunie, au fost emise cinci astfel de atenționări până spre seară. Ploile torențiale, grindina și vijeliile vor continua în România până luni. Totodată, hidrologii au emis noi atenționări de inundații, fiind emis un cod portocaliu de inundații pe râurile din nouă județe.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINILE APOCALIPTICE CU URGIA DIN ROMÂNIA

Codul galben se va menține până luni în 28 iunie. Conform sursei citate, românii au primit 30 de mesaje de tip Ro-Alert pentru a sta în casă, în momentul în care localitățile au fost afectate de vijelii.

ADVERTISEMENT

Vântul puternic a fost comparat cu un uragan în Zalău, unde a dărâmat copaci și stâlpi de susținere. În Galați același vânt puternic a doborât peste 50 de copaci, mai multe mașini fiind distruse.

În județul Brașov, mai multe gospodării au fost inundate, 58 de familii având nevoie de ajutorul pompierilor.

ADVERTISEMENT

În județul Vaslui a fost cod roșu de furtună, Drumul Județean 243 fiind acoperit de viitură. O femeie în vârstă de 72 de ani a murit pentru că ambulanța a fost blocată din cauza vremii rele.

ADVERTISEMENT