News

România, lovită de noi fenomene meteo severe: alerte cod galben emise de ANM. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, noi alerte cod galben de fenomene severe. Zonele lovite de vijelii și precipitații abundente.
28.03.2024 | 10:32
Romania lovita de noi fenomene meteo severe alerte cod galben emise de ANM Zonele vizate
ANM, cod galben și informare de ploi abundente și vijelii puternice. Rafale de 100 km/h. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Meteorologii ANM au emis, joi dimineața, noi alerte cod galben de fenomene severe pentru țara noastră. În următoarele ore, în mai multe județe vor fi manifestări extreme ale vremii.

ANM, cod galben și informare de ploi abundente și vijelii puternice. Rafale de 100 km/h

Trecerea bruscă de la iarnă la vară, dacă ne uităm la temperaturile prognozate pentru următoarele zile, vine în România cu manifestări violente ale vremii. ANM a emis, joi, noi avertizări.

ADVERTISEMENT

Un cod galben de vânt puternic este deja în vigoare. Astfel, joi între orele 10.00 și 20.00 de alertă sunt vizate Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali.

În aceste zone ale țării, vântul va avea viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h. Apoi, pe parcursul nopții de joi spre vineri, în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania vântul va prezenta intensificări puternice. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie precizează că în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Această a doua alertă este valabilă în intervalul 28 martie, ora 20.00 – 29 martie, ora 10.00.

În continuare, până vineri seara la ora 21.00, o informare meteorologică este în vigoare pentru toate zonele. ”Temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

ADVERTISEMENT

În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse. Pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice. Mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp”, anunță ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea se va încălzi. Joi, vor fi înnorări temporare până spre orele după-amiezii și vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, apoi cerul se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h).

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. De vineri, încălzirea se intensifică.. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

ADVERTISEMENT