News

Vremea rea se prelungește și în primele zile din iunie. În București temperaturile vor scădea

31.05.2020 | 11:49
Vremea rea se prelungeste si in primele zile din iunie In Bucuresti temperaturile vor scadea
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteorologică pe următoarele zile când se anunță instabilitate atmosferică, cu ploi însemnate cantitativ și intensificări temporare ale vântului. Noua prognoză este valabilă de duminică dimineață până pe 3 iunie, ora 23.00.

Vânt puternic la munte, ploi în București

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”, informează Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45…55 km/h”, precizează ANM.

Coduri galbene de vreme rea

În consecință au fost emise două coduri galbene. Unul este valabil pentru zonele de peste 1.800 metri altitudine din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud, unde vântul va bate duminică până la ora 15.00 cu viteze de 70-90 km/h.

ADVERTISEMENT

Al doilea vizează zonele de peste 1.800 de metri  din Neamț și Suceava, tot duminică până la ora 15.00, însă în aceste județe vântul poate ajunge și la 100 km/h.

În București, duminică temperaturile vor fi aproape de cele normale pentru  această perioadă a anului,  apropiindu-se de 24 de grade. După amiază, vântul se intensifică și va bate de cu rafale de 45-50km/h.

ADVERTISEMENT

Luni  va fi o zi ploioasă în Capitală, cu averse, descrăcări electrice, grindină și vânt puternic care se poate tranforma în vijelie.  Este posibil ca ploile să capete caracter torențial cu cantități de apă, în medie, de 10-15 litri pe m², izolat 20-25 litri pe m².

Concomitent va avea loc și o răcire treptată a vremii, astfel încât temepraturile maxime vor avea 17-21 de grade, iar cele minime 8-11 grade.

ADVERTISEMENT