News

Vremea se schimbă radical, ANM a actualizat prognoza. Urmează trei zile de ploi și ninsori

Avertizare de vreme severă în România. Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele zile. Ce temperaturi vom avea
17.01.2024 | 11:40
Vremea se schimba radical ANM a actualizat prognoza Urmeaza trei zile de ploi si ninsori
Meteorologii anunță vreme severă în următoarele zile. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Avertizarea de la meteorologii anunță vreme severă pentru următoarele zile în România. Specialiștii spun că vom avea parte de precipitații moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. Acestea vor fi valabile până vineri dimineață, în regiunile din vestul și nord-vestul țării.

Vremea ne aduce cantități mari de precipitații și se vor cumula până la 40 de litri pe metru pătrat. Apoi temperaturile scăzute ne vor aduce treptat lapoviță și ninsoare.

ADVERTISEMENT

De când se va strica vremea

De miercuri începând cu ora 15.00, până vineri la ora 10.00, vom avea parte de precipitații moderate cantitativ în zonele din vestul și nord-vestul țării. Mai mult decât atât, ANM transmite că începând de vineri, aria precipitaților se va extinde.

”Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaţilor Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona de munte se vor acumula cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. 

ADVERTISEMENT

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi nord-vestice, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60…80 km/h. Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.”, a precizat ANM.

Cum va arăta vremea în Capitală

În București, tot de miercuri, de la ora 15:00 până joi, ora 08:00, vremea se va resimți în general bună. Însă cerul se arăta variabil pe timpul zilei și va deveni mai noros pe timpul nopții.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vântul va fi slab în general în Capitală. Temperatura maximă va ajunge la aproximativ 5-7 grade, iar cea minimă va fi între -3 grade și -1 grad.

Cu toate acestea, până vineri, la ora 10:00, vremea din București va fi destul de caldă pentru această perioadă. Bucureștenii vor avea parte de un cer cu înnorări temporare, dar va ploua slab. Aceste date sunt estimate mai ales pentru prima parte a intervalului.

ADVERTISEMENT

Cât despre vânt, acesta va sufla destul de slab, până la moderat. Temperatura maximă va ajunge la valoarea de 10 grade, iar cea minimă va fi variabilă, între 1 grad și 3 grade.

 

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce...
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele