Life

Waze vine în ajutorul șoferilor. Funcția care ar putea ajuta la reducerea accidentelor

Waze, acțiune importantă pentru traficul aglomerat. Cum poate fi de folos tuturor conducătorilor auto legat de accidente.
05.01.2023 | 19:40
Waze vine in ajutorul soferilor Functia care ar putea ajuta la reducerea accidentelor
Waze, acțiune importantă pentru traficul aglomerat. Cum poate fi de folos tuturor conducătorilor auto legat de accidente. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Aplicația de navigație deținută de Google vine în ajutorul şoferilor cu indicații rutiere în timp real. Funcţia care ar putea ajuta la reducerea accidentelor care sunt cauza principală a deceselor pe drumurile noastre.

Waze, acțiune importantă pentru traficul aglomerat. Cum poate fi de folos tuturor conducătorilor auto legat de accidente

Waze testează perioada aceasta o nouă funcție care va alerta șoferii atunci când conduc pe un drum ce are un istoric de accidente încărcat. Asta înseamnă că utilizatorii pot afla din timp zonele unde avariile sunt ridicate.

ADVERTISEMENT

Compania speră că aplicația îi va ajuta pe șoferii care vor fi, cu siguranță, mai atenți în aceste zone. Drumurile în cauză vor fi colorate cu roșu pentru a fi vizibile și atunci când nu este emisă alerta. Softul va răspândi avertizarea o singură dată pentru o stradă.

Cei care nu doresc să primească aceste notificări vor avea la dispoziție dezactivarea sa. În felul acesta șoferii nu vor fi incomodați sau distrași de la trafic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care lucrează la aplicație spun că nu vor exista notificări pentru porțiunile de drum pe care utilizatorul circulă în mod frecvent.

Cum îi poate ajuta pe șoferi alerta Waze

Mihai Copăceanu, psiholog și doctor în medicină, susține că alerta Waze poate fi de mare ajutor șoferilor, mai ales că este vorba de o aplicație foarte des folosită de conducătorii auto.

ADVERTISEMENT

Specialistul consideră că tot măsurile de ordin administrativ, de infrastructură și de disciplinare în trafic sunt cele mai eficiente.

„Ținând seama că România are un număr ridicat nu doar de accidente rutiere, cât mai ales de victime grave și decese, orice funcție nouă, orice avertizare poate fi de folos pentru conducătorii auto.

ADVERTISEMENT

Waze devine o aplicație mult folosită de conducătorii auto. Nu avem alte marcaje, alte limitatoare de viteză sau separatoare între benzi”, a declarat psihologul pentru adevarul.ro.

ADVERTISEMENT