Fotbal international

Weekend-ul marilor derby-uri în fotbalul mondial! Dinamo – FCSB, Dortmund – Bayern și City – United

09.11.2018 | 20:38
Weekendul marilor derbyuri in fotbalul mondial Dinamo  FCSB Dortmund  Bayern si City  United

Fotbalul mondial are programat în acest weekend opt mari derby-uri, printre care se află și șocul Ligii 1 Betano, Dinamo – FCSB. Meciul marilor orgolii din România va avea loc duminică, de la ora 21:00, pe Arena Națională, în etapa cu numărul 15. În tur, cele două rivale din Capitală au oferit un meci de calitate încheiat la egalitate, scor 3-3. Vicecampioana României a condus de fiecare dată, 1-0, 2-1 și 3-2, dar ”câinii” au revenit de fiecare dată și în final au scos un punct nesperat.

Partida de duminică vine într-un moment în care FCSB se află în lupta pentru primul loc cu CFR Cluj, în timp ce Dinamo a trecut prin momente foarte grele cu două schimbări de antrenori. După două remize în campionat și eliminarea din Cupa României, Mircea Rednic pare ca a pus corabia pe drumul corect obținând etapa trecută prima victorie din noul mandat, 1-0 la Voluntari.

Weekend-ul marilor derby-uri în fotbalul mondial începe cu Dortmund – Bayern

Primul mare derby al fotbalului mondial din acest weekend va fi Borussia Dortmund – Bayern Munchen, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19:30, în etapa a 11-a din Bundesliga. Gazdele conduc în clasament și nu au cunoscut înfrângerea în acest sezon de campionat, în timp ce la bavarezi există multă tensiune. James Rodriguez s-a certat cu toată lumea, antrenorul Niko Kovac nu mai este dorit de jucători, iar soția lui Thomas Muller l-a atacat pe tehnicianul croat.

Sâmbătă seară, de la ora 22:00, pe stadionul La Bombonera va avea loc marele duel al fotbalului sud-american. Boca Juniors va primi vizita rivalei River Plate în prima manșă a finalei Copei Libertadores, iar autoritățile au interzis prezența fanilor oaspeți pentru a evita incidentele. Cele două formații argentiniene se întâlnesc pentru prima dată în ultimul act al acestei competiții. Boca, s-a impus în șase din cele zece finale jucate, în timp ce River a câștigat de trei din cinci apariții în ultimul act.

Boca și River se întâlnesc pentru prima dată în finala Copei Libertadores
Boca și River se întâlnesc pentru prima dată în finala Copei Libertadores

Un nou duel Guardiola – Mourinho

Primul mare derby al zile de duminică este înfruntarea dintre ȚSKA Moscova și Zenit Sankt Petersburg, care este programată de la ora 18:00, în etapa cu numărul numărul 14 a campionatului Rusiei. Gazdele au o primă parte modestă de sezon și se află la 11 puncte în urma formației din Sankt Petersburg, care sunt în fruntea clasamentului.

Premier League propune un nou episod al rivalității dintre tehnicienii Josep Guardiola și Jose Mourinho. Astfel, campioana en-titre și liderul la zi al campionatului englez, Manchester City primește pe Etihad Stadium vizita rivalei Manchester United, într-un meci din etapa a 12-a, care se va disputa duminică, de la ora 18:30. Ambele formații vin după serii importante de victorii, iar la mijlocul săptămânii s-au impus în partidele din Champions League.

Jose Mourinho și Pep Guardiola, un noul duel în City - United
Jose Mourinho și Pep Guardiola, un noul duel în City – United

Milan vrea să oprească seria neagră din duelurile cu Juventus

Duminică, ora 19:30, Grecia va clocoti în urma duelului istoric dintre Olympiakos Pireu și Panathinaikos Atena. Meciul din etapa a zecea vine într-un moment în care gazdele nu-și mai regăsesc forța din anii trecuți, în timp ce Panathinaikos este pe o pantă ascendentă și s-ar fi aflat peste marea rivală dacă nu ar fi început sezonul cu o penalizare de șase puncte.

Serie A aduce în prim-plan duelul dintre AC Milan și Juventus Torino, care se va desfășura duminică, de la ora 21:30, în etapa cu numărul 12. Trupa lui Gennaro Gattuso a câștigat ultimele două jocuri din campionat cu goluri marcate de Alessio Romagnoli în minutele de prelungire, în timp ce ”Bătrâna Doamnă” nu a cunoscut gustul înfrângerii în campionat. Juventus a câștigat ultimele cinci meciuri directe, trei în Seria A și două în Cupa Italiei, și pleacă favorită și de această dată, dar Milanul se află într-o evidentă creștere de formă și vrea să rămână în zona locurilor de Champions League.

Juventus a câștigat ultimele cinci meciuri directe cu Milan
Juventus a câștigat ultimele cinci meciuri directe cu Milan

Ultimul mare derby al acestui weekend se va disputa duminică, de la ora 22:00, între AS Monaco și Paris Saint-Germain, în etapa a 13-a din Ligue 1. Duelul din Principat vine într-un moment extrem de greu pentru gazde. Aflate pe penultimul loc în clasament, fără victorie de la venirea lui Thierry Henry pe banca tehnică, monegascii sunt pe cale să-și piardă și patronul, care a fost inculpat într-un dosar de corupție și trafic de influență. Nici de partea cealaltă nu este prea multă liniște, PSG având mari probleme în Champions League. Cu toate acestea, elevii lui Thomas Tuchel domină autoritar campionatul intern având victorii pe linie.