Life

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru grupuri. Cum îi va ajuta pe utilizatori

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru grupuri și vine cu avantaje pentru utilizatori. Va fi utilă mai ales pentru companii.
03.11.2022 | 15:23
WhatsApp lanseaza o noua functie pentru grupuri Cum ii va ajuta pe utilizatori
WhatsApp lansează o nouă funcție. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

WhatsApp va lansa o nouă funcție pentru grupuri, care va fi utilă mai ales pentru comunitățile cu mai multe persoane. Ce avantaje vor avea utilizatorii.

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru grupuri

Communities reprezintă o nouă actualizare cu grupuri mai mari de discuții și mai structurate. Noua funcție a intrat în teste la începutul acestui an și a fost concepută pentru a ajuta organizațiile, școlile, cluburile și alte grupuri private să comunice mai bine și să rămână organizate.

ADVERTISEMENT

Noua actualizare aduce mai multe caracteristici utile pentru utilizatori. Printre acestea se numără control administrativ, suport pentru subgrupuri și grupuri de anunțuri, apeluri vocale și video de 32 de persoane, precum și partajare de fișiere mai mari, reacții emoji și sondaj.

Comunitățile în sine pot suporta grupuri de până la 1.024 de utilizatori, iar acestea oferă criptare end-to-end.

ADVERTISEMENT

Anumite funcții, cum ar fi reacțiile emoji și partajarea de fișiere de mari dimensiuni (până la 2 GB), dar și posibilitatea ca administratorii grupurilor să șteargă mesaje au ajuns deja pe WhatsApp înainte de lansarea de joi.

Noua funcție WhatsApp ar putea fi inițial comparată cu Facebook Groups. Ambele suportă subgrupurile, partajarea fișierelor și multe alte funcții.

ADVERTISEMENT

O diferență semnificativă este dată de faptul că grupurile de Facebook sunt folosite, în general, de străini deconectați, dar care au același interes, în timp ce comunitățile WhatsApp sunt utilizate de membri care, cel mai probabil, sunt conectați în viața reală, potrivit Tech Crunch.

În plus, WhatsApp se bazează pe numere de telefon. Acest lucru înseamnă că persoanele care fac parte din grupuri de discuții pe celebra aplicație de mesagerie deja au o familiaritate unele cu altele.

ADVERTISEMENT

Atunci când se lansează funcția, administratorii grupurilor de chat existe își vor putea transforma grupul în Comunități. De asemenea, aceștia pot opta și pentru a reface grupul ca o Comunitate de la zero.

Nu va fi disponibilă o funcție de căutare a acestor grupuri, așa cum este pe Facebook. Utilizatorii trebuie să fie invitați sau adăugați în grupuri, la fel ca până acum.

WhatsApp a avut probleme recent

Serviciul de mesagerie WhatsApp a picat marți, 25 octombrie 2022. Mai mulți utilizatori au raportat probleme cu serviciul de mesagerie deținut de Meta, compania mamă a Facebook.

Utilizatorii nu au putut primi sau trimite mesaje scrise sau vocale pe WhatsApp timp de câteva ore. Nu s-au putut efectua nici apeluri video în intervalul în care aplicația a avut probleme.

Problema a fost una la nivel global, însă a fost remediată după câteva ore.

Deși există numeroase aplicații de mesagerie disponibile, WhatsApp rămâne cea mai utilizată în toată lumea.

ADVERTISEMENT
Tags: