Life

WhatsApp nu mai funcționează de la 1 februarie 2024 pe aceste telefoane. Vezi dacă al tău e pe listă. Sunt vești proaste pentru posesorii unor modele Iphone, Samsung, Huawei și LG

WhatsApp nu mai funcționează de la 1 februarie 2024 pe anumite telefoane. Vești proaste pentru cei care au modele mai vechi de iPhone, Samsung, Huawei sau LG.
03.02.2024 | 13:30
WhatsApp nu mai functioneaza de la 1 februarie 2024 pe aceste telefoane Vezi daca al tau e pe lista Sunt vesti proaste pentru posesorii unor modele Iphone Samsung Huawei si LG
Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 februarie 2024. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De la 1 februarie 2024, WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite modele de telefoane. Este valabil atât pentru utilizatorii Android, cât și cei care au iOS. Află dacă telefonul tău este pe lista celor afectate.

WhatsApp nu mai funcționează de la 1 februarie 2024 pe unele telefoane

WhatsApp este una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie în toată lumea. Este gratuită și ușor de folosit, motiv pentru care multe persoane o instalează pe dispozitivele lor.

ADVERTISEMENT

Această aplicație este într-un proces de actualizare constantă. Din acest motiv, s-ar putea ca anumite dispozitive să nu mai fie compatibile cu cele mai recente versiuni WhatsApp, iar accesul la funcțiile sale este împiedicat.

Sunt câteva dispozitive care nu vor mai putea, în curând, să ruleze aplicația de mesagerie de la Meta. Schimbarea vizează unele dispozitive Android, dar și iOS, printre care și câteva modele de iPhone.

ADVERTISEMENT

În general, este vorba despre telefoane care au fost lansate în urmă cu aproximativ un deceniu. Utilizatorii care le dețin au înregistrat, cel mai probabil, o deteriorare a performanțelor dispozitivelor mai vechi.

Pentru a preveni ștergerea istoricului conversațiilor de pe WhatsApp, se recomandă să faci o copie de rezervă a datelor stocate în aplicație. Versiunea sistemului de operare poate fi verificată accesând setările dispozitivului.

ADVERTISEMENT

Lista telefoanelor pe care WhatsApp nu va mai funcționa

În cazul dispozitivelor Sasmung, cele afectate de actualizările WhatsApp vor fi Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II și Galaxy X cover 2.

Sunt și câteva dispozitive LG pe care WhatsApp nu va mai funcționa. Este vorba despre Optimus L3 II Dual, Optimus L5 II, Optimus F5, Optimus L3 II și Optimus L7II.

ADVERTISEMENT

Cei care au dispozitive Huawei mai vechi, cum ar fi Huawei Ascend Mate, Ascend G740 și Ascend D2, trebuie să știe că WhatsApp nu va mai funcționa pe acestea începând cu 1 februarie 2024.

În plus, aplicația nu va mai funcționa nici pe alte modele de telefoane, și anume Sony Xperia M, Lenovo A820, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Archos 53 Platinum, ZTE V956 – UMI X2, ZTE Grand S Flex și ZTE Grand Memo, potrivit euro.eseuro.com.

În cazul iPhone, modelele pe care nu va mai putea fi accesat WhatsApp sunt  iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 6S, SE și 6S Plus. Lansate înainte de 2016, au o vechime mai mare de șapte ani.

Versiunea sistemului de operare nu este compatibilă cu actuala versiune WhaatsApp atât în cazul Android, cât și iOS. Versiunile mai noi ale aplicațiilor necesită cerințe diferite pentru a funcționa corespunzător.

ADVERTISEMENT
Tags: