WhatsApp, cea mai utilizată aplicație de mesagerie pentru smartphone-uri, nu va mai funcționa de la 1 noiembrie. Anumite telefoane sunt vizate, iar utilizatorii trebuie să știe dacă vor fi afectați sau nu de aceste schimbări.
Schimbarea va afecta telefoanele cu sistemul de operare Android mai vechi de 10 ani. WhatsApp deja a informat utilizatorii care dețin astfel de dispozitive în legătură cu acest lucru.
WhatsApp este una dintre cele mai utilizate aplicații de smartphone și cea mai populară pentru mesagerie. Începând cu data de 1 noiembrie 2021, telefoanele cu sistemul Android mai vechi de zece ani nu vor mai putea utiliza aplicația, informează realitatea.net.
Miliarde de oameni utilizează această aplicație pentru a comunica prin mesaje, însă mai există utilizatori ai căror telefoane Android rulează versiunea 4.0 a sistemului de operare, lansat în urmă cu un deceniu.
Sistemul Android 4.0 se mai numește Ice Cream Sandwich şi Google și a apărut pe 19 octombrie 2011. Dispozitivele cu această versiune sunt considerate foarte vechi.
Versiunile sistemului de operare începând de la 4.1 nu vor avea probleme cu aplicația WhatsApp. Aplicația deja i-a notificat pe utilizatorii care au versiunea 4.0 a sistemului: „Vă invităm să treceţi la un dispozitiv acceptat”.
Din 30 septembrie, WhatsApp nu mai funcționează pe unele telefoane. Acest lucru este cauzat de unui certificat digital care este utilizat, de obicei, pentru verificarea securității conexiunilor la internet.
Anumite modele mai vechi de iPhone, computere, console și alte device-uri au nevoie de acest certificat digital. Atunci când acesta expiră, dispozitivele vizate nu mai pot accesa pagini securizate pe Internet.
Cei care dețin dispozitive mai vechi nu mai pot purta conversații pe WhatsApp și nici nu mai pot trimite e-mail-uri pe Gmail, spre exemplu.
Rețeaua WhatsApp oferă, în prezent, suport multi-device, însă modul de implementare este unul foarte restrictiv.
Astfel, este posibilă asocierea unui dispozitiv secundar doar prin interfața WhatsApp Web sau WhatsApp Desktop. Mai poate fi utilizat și un smart display din seria Facebook Portal.
Ai nevoie de o cartelă cu numărul de telefon asociat contului respectiv dacă vrei să utilizezi aplicația pe un smartphone.
Dacă vrei să folosești WhatsApp pe mai multe dispozitive ai nevoie de smartphone-ul pe care este instalată aplicația. Inițial, puteai face acest lucru doar prin scanarea unui cod QR de pe un browser cu ajutorul aplicației de pe telefonul mobil.
În cazul în care telefonul se deconecta de la internet, erai automat delogat și de pe PC sau laptop de la WhatsApp. Verificarea conexiunii la internet a telefonului original se face acum la fiecare 14 zile, atunci când utilizezi aplicația pe mai multe dispozitive.
Serviciul de mesagerie ar putea veni cu o actualizare pe care utilizatorii o așteptau de mult timp, numită multi-device 2.0. Aceștia vor avea posibilitatea de a seta același cont pe un al doilea smartphone, autentificarea fiind apoi finalizată pe telefonul principal.
Informația e susținută de o captură de ecran, pe post de ecran de întâmpinare afișat la asocierea celui de-al doilea smartphone. După conectare, dispozitivul va descărca arhiva de mesaje la fel ca la conectarea prin WhatsApp Web pe PC sau tabletă, potrivit go4it.ro.