Simona Halep

WTA elogiază debutul impresionant al Simonei Halep la Stuttgart: ”A dominat tot meciul”

22.04.2021 | 22:26
WTA elogiaza debutul impresionant al Simonei Halep la Stuttgart A dominat tot meciul
ADVERTISEMENT

Simona Halep a jucat fără greșeală în disputa cu Marketa Vondousova, în optimile turneului de la Stuttgart, iar evoluția numărului 3 mondial a fost analizată de specialiștii WTA.

Site-ul oficial al jucătoarelor profesioniste de tenis a remarcat jocul ireproșabil al româncei pe care o cataloghează ca favorită la calificarea în ultimul act al reuniunii din Germania.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a învins-o, joi, pentru prima oară în carieră pe Vondousova, scor 6-1, 6-4. Victoria facilă a româncei s-a contura în mai puțin de o oră de joc.

Simona Halep, șanse reale să joace finala de la Stuttgart

Site-ul WTA a notat că Simona Halep, considerată cea mai bună jucătoare pe zgură din lume, a debutat excelent la Stuttgart și că a arătat o formă sportivă excelentă.

ADVERTISEMENT

”Numărul 3 mondial, încă este în căutarea primei finale la Stuttgart, iar debutul ei în sezonul de zgură s-a dovedit a fi un pas imens spre atingerea acestui obiectiv, după ce românca a învins-o pe Marketa Vondrousova, finalistă în 2019 la Roland Garros, în doar 56 de minute. Halep a dominat-o pe jucătoarea din Cehia pe toată durata partidei și nu i-a oferit nici măcar o minge de break”, scrie sursa menționată.

Turneul de la Stuttgart este singurul important din circuitul WTA, pe zgură, în care sportiva din România nu a triumfat niciodată, având doar o semifinală în 2017.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a „dărâmat-o” pe Vodrousova

Simona Halep i-a luat adversarei nu mai puțin de patru break-uri, trei la rând în primul set, apoi cel din setul secund, la scorul de 4-3, care s-a dovedit a fi decisiv.

Românca s-a confruntat cu numeroase probleme medicale în acest an din cauza cărora a fost obligată să se retragă din mai multe turnee. Halep a renunțat și la întâlnirea cu Italia din barajul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, tocmai pentru a se putea recupera în vederea participărilor la Stuttgart, Madrid și Roma.

ADVERTISEMENT

Deși durerile la umăr i-au afectat pregătirea, Simona Halep a demonstrat în meciul cu Vondrousova că a depășit aceste probleme, serviciile româncei fiind devastatoarea în meciul cu cehoaica, numărul 20 mondial. În sferturi, Halep o va întâlni, vineri, pe învingătoarea dintre Belinda Bencic (12 WTA, cap de serie 8) şi rusoaica Ekaterina Alexandrova (34 WTA).

ADVERTISEMENT