Fotbal international

Young Boys – CFR Cluj, meciul cu cea mai mare miză financiară din cariera lui Edi Iordănescu

10.12.2020 | 14:03
Young Boys  CFR Cluj meciul cu cea mai mare miza financiara din cariera lui Edi Iordanescu
ADVERTISEMENT

Young Boys – CFR Cluj se va juca joi, de la ora 19:55, în ultima etapă din grupele Europa League. Duelul de la Berna va fi meciul cu cea mai mare miză financiară din cariera lui Edi Iordănescu, noul antrenor al campioanei României.

CFR Cluj are nevoie de o victorie în meciul cu Young Boys Berna ca să prindă primăvara europeană pentru al doilea sezon consecutiv. Pe lângă performanţa sportivă, Edi Iordănescu poate să aducă şi o sumă impresionantă în conturile clubului.

ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă câţi bani poate încasa CFR Cluj dacă o învinge pe Young Boys Berna şi obţine calificarea în 16-imile de finală din Europa League. Pentru parcursul european din actualul sezon, formaţia din Gruia şi-a asigurat deja un cec în valoare de 6.310.030 de euro.

Câţi bani poate aduce Edi Iordănescu la CFR Cluj dacă o elimină pe Young Boys

O victorie, singurul scenariu favorabil pentru CFR Cluj, împotriva lui Young Boys Berna ar fi echivalentă cu un plus financiar de 570.000 de euro, bani pe care UEFA îi oferă echipelor care câştigă un meci în grupele Europa League. Pe lângă această sumă, campioana României ar mai primi două bonusuri.

ADVERTISEMENT

Calificarea în 16-imile de finală din Europa League este premiată cu 500.000 de euro, la fel cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut, când CFR Cluj a atins această fază. În plus, o eventuală clasare pe locul 2 ar mai aduce încă 500.000 de euro în conturile ardelenilor.

În aceste condiţii, cu o victorie la Berna, Edi Iordănescu ar aduce dintr-un foc 1.570.000 de euro în bugetul lui CFR Cluj. Astfel, campioana României ar ajunge la venituri de 7.880.030 de euro în sezonul european 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Al şaselea meci european pentru Edi Iordănescu

Edi Iordănescu se întoarce în cupele europene după o pauză de doi ani şi cinci luni. Tot cu CFR Cluj a fost ultima oară în Europa, în preliminariile Ligii Campionilor. Pe 24 iulie 2018, antrenorul de 42 de ani a stat pe banca tehnică a campioanei României în prima manşă a dublei cu Malmo, partidă pierdută de clujeni, scor 0-1. De altfel, partida cu suedezii a fost ultima din primul mandat al lui Edi Iordănescu în Gruia.

Anterior, Edi Iordănescu a stat pe banca Astrei Giurgiu la cele patru meciuri din sezonul 2017-2018 al Europa League. Prima aventură în competiţiile continentale a început cu o victorie împotriva lui Zira (Azerbaidjan), scor 3-1, în prima manşă din turul 2 UEL. În retur, cele două formaţii au remizat, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

În turul 3 preliminar din Europa League 2017-2018, Astra Giurgiu a jucat cu Oleksandria (Ucraina). După o remiză în tur, scor 0-0, ucrainenii s-au calificat în play-off graţie golului marcat de Andriy Zaporozhan.

  • 1 victorie, 2 remize şi 2 înfrângeri este palmaresul european al lui Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT