Sport

Yuliya Dumanska, portăriţa naţionalei de handbal a României, s-a transferat la Podravka Koprivnica. A semnat pe 2 ani

28.05.2020 | 15:40
Yuliya Dumanska portarita nationalei de handbal a Romaniei sa transferat la Podravka Koprivnica A semnat pe 2 ani
ADVERTISEMENT

Yuliya Dumanska a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu formaţia croată HC Podravka Vegeta Koprivnica. Handbalista de 23 de ani a decis să părăsească SCM Râmnicu Vâlcea, după două ani petrecuţi la clubul din Oltenia.

Dumanska, doi ani la Podravka: „Sper să fie o experienţă reuşită“

„În sezonul viitor am ales să evoluez pentru HC Podravka Vegeta. Voi avea o experiență nouă și sper ca aceasta să fie una reușită, să mă acomodez la noua echipă și să fiu parte a performanțelor pe care aceasta le va obține“, a declarat Yuliya.

ADVERTISEMENT

„Jucătoare a naționalei României și căpitanul formației Râmnicu Vâlcea, Yuliya Dumanska este noua componentă a echipei Podravka Vegeta. Yuliya este prima achiziție pentru noul sezon și vine de la Râmnica Vâlcea, cu care a jucat în Cupa EHF și în Liga Campionilor, în ultimele două sezoane. Yuliya a semnat un contract pe doi ani cu clubul de handbal Podravka“, a fost anunţul noului club.

Yuliya Dumanska a semnat cu Podravka. FOTO: facebook (@mtssportagency)
Yuliya Dumanska a semnat cu Podravka. FOTO: facebook (@mtssportagency)

6 trofee cu echipa şi 5 individuale

În vârstă de 23 de ani, portăriţa naţionalei se va afla la prima încercare în afara graniţelor României, de la promovarea ei la senioare. Născută în Ucraina, la Horodenka, Dumanska a evoluat, din 2011, în ţara noastră. Pe 5 mai 2016, a primit cetăţenia română şi a putut să joace pentru naţională.

ADVERTISEMENT

Pasul la senioare l-a făcut în sezonul 2013-2014, când a fost împrumutată de la HCM Baia Mare la Neptun Constanţa. Pentru HCM Baia Mare a jucat două sezoane, până în 2016. Au urmat apoi 4 ani în Oltenia, primii doi la SCM Craiova şi ultimii la SCM Rm. Vâlcea. Pentru România, apără din 2016, având 45 de prezenţe în echipă.

Rivala Denisei Dedu pentru poarta României are 6 trofee în palmares. A câştigat Liga Florilor în 2019 cu SCM Rm. Vâlcea; Cupa României în 2015, cu HCM Baia Mare; de trei ori Supercupa României, în 2014, 2015 şi 2018. De asemenea, a cucerit Cupa EHF, în 2018, împreună cu SCM Craiova.

ADVERTISEMENT

Handbalista a primit şi 5 distincţii individuale: Cea mai bună tânără jucătoare a lumii şi Cea mai bună tânără portăriţă a lumii, în 2018, din partea handball-planet.com; Portarul sezonului 2018 în Liga Florilor, într-o anchetă Prosport, şi Portarul sezonului şi Cea mai bună jucătoare din Liga Florilor, în 2019, la Gala Premiilor Handbalului Românesc.

Târcă şi Cozma, campioanele Europei cu Podravka

De-a lungul timpului, la clubul croat au mai evoluat şi alte jucătoare din România: portăriţele Paula Ungureanu şi Cristina Dogaru, dar şi jucătoarele de câmp Mariana Târcă, Valentina Cozma sau Ionela Stanca.

ADVERTISEMENT

Povravka a câştigat de 25 de ori campionatul naţional. În 1996, s-a impus în Liga Campionilor, cu Mariana Târcă şi Ionela Cozma în formaţie. Sezonul trecut, echipa croată a reuşit să atingă semifinalele Cupei EHF. Anul viitor, speră să joace în Ligă, dar aşteaptă un wildcard din partea Federaţiei Europene.

ADVERTISEMENT