News

Cât costă un bilet de avion până la mare. Air Connect lansează zboruri către litoral din 4 orașe din România

Cât te costă să zbori cu avionul până la mare. S-au lansat noi curse aeriene către litoral, din patru orașe mari, din țară. Despre ce rute este vorba?
01.03.2023 | 18:37
Cat costa un bilet de avion pana la mare Air Connect lanseaza zboruri catre litoral din 4 orase din Romania
Care sunt cele 4 orașe de unde poți zbura către mare. Sursa foto: Hepta, Veltravel.ro
ADVERTISEMENT

Zborul cu avionul până la mare este o opțiune pentru românii care vor să evite drumul lung cu mașina și mai ales traficul care se creează către litoral. Reprezentanții Aeroportului Mihail Kogălniceanu Constanța vor să atragă operatori privați pentru noi curse aeriene.

Cele patru orașe din țară de unde poți zbura către litoral. Cât te costă un bilet

Scopul reprezentanților aeroportului din Constanța pare a fi atins. La finalul lui februarie, compania privată AirConnect a lansat, la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, zboruri interne, din patru orașe din țară.

ADVERTISEMENT

Noile curse aeriene vor fi operate în sezonul estival 22 iunie-17 septembrie 2023, din: Cluj, Oradea, Timișoara și Suceava, către Constanța și invers. Prețul unui bilet pornește de la 320.86 lei/645 euro și poate fi de pe acum achiziționat, de pe site-ul oficial al AirConnect.

”În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari orașe din România, inițiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul și Vestul țării, este una extrem de binevenită”, a declarat în timpul evenimentului Mihai Dărăban, președintele CCINA Constanța și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

ADVERTISEMENT

Un drum cu mașina poate dura între 8 și 10 ore, dacă te deplasezi către Constanța din zone mai îndepărtate decât Capitala. În schimb, cu avionul poți face mult mai puțin, chiar și decât o oră, scopul curselor aeriene fiind tocmai acesta, de a ușura ruta către mare

”Introducerea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara a fost un pas firesc, oferind turiștilor o opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță pe litoralul românesc”, a transmis și Tudor Constantinescu, director general al AirConnect, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Totuși, sunt și români care nu ar da peste 300 de lei pentru un bilet de avion către Constanța, ca să se bucure de un concediu la mare. Unii preferă în continuare varianta clasică, mașina sau trenul, iar acesta din urmă poate fi o opțiune mai bună decât un autovehicul.

În cazul trenului prețul unui bilet poate fi mai avantajos, iar timpul mai scurt. Poți achita până într-o 100 de lei, iar cum în sezonul estival turiștii sunt în număr mare către Constanța, nu sunt excluse reducerile. De exemplu, pentru o călătorie de la București la mare se poate plăti 60 de le,  în loc de 72 de lei, prețul actual.

ADVERTISEMENT

Constanța este cea mai vizitată destinație de către români și turiști străini, din țară, în timpul verii. Marea și plaja sunt atracția momentului, dar sunt în continuare români care o evită, în favoarea litoralurilor de peste hotare, deoarece consideră că acolo sunt prețuri mai mici.

ADVERTISEMENT