News

Zboruri întrerupte în nordul Rusiei. Avioanele cu pasageri au fost atacate de roiuri de albine, care au blocat decolările

Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a fost "terorizat", luni dimineață, de un roi de albine. Zborurile, de asemenea, au fost perturbate.
12.06.2023 | 16:50
Zboruri intrerupte in nordul Rusiei Avioanele cu pasageri au fost atacate de roiuri de albine care au blocat decolarile
Aeroportul din Pulkovo, "terorizat" de un roi de albine.
ADVERTISEMENT

Azi, un incident neobișnuit a avut loc pe Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, Rusia, când un roi de albine a creat haos și a provocat întârzieri semnificative în orarul  zborurilor. Canalul de Telegram “112” a raportat incidentul, care a dus la amânarea plecării mai multor avioane către destinațiile Moscova și Kazan.

Incident bizar pe aeroportul Pulkovo

Situația s-a complicat atunci când zborul Nordwind Airlines către Kazan a fost amânat. Albinele s-au adunat în jurul aeronavei imediat ce scara a fost montată, creând o situație potențial periculoasă pentru pasageri. Conducerea aeroportului a luat decizia corectă de a amâna și zborul către Moscova din motive de siguranță.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, dar acest incident nu este primul în industria aviatică. Într-un incident recent, un roi de albine sălbatice a atacat avioane pe aeroportul din Calcutta, India, provocând întreruperi în programul de zbor, inclusiv amânarea a două zboruri. Deocamdată, nu se cunoaște motivul exact pentru care albinele roiesc în jurul avioanelor.

Motivul pentru care albinele se “mută” mai aproape de avioane

Se presupune că insectele se pot muta din cuiburile lor originale din două motive principale: fie cuibul lor devine neviabil din cauza bolilor, dăunătorilor sau a unor schimbări în mediu, fie colonia a crescut peste capacitatea cuibului actual.

ADVERTISEMENT

Pe fondul acestor incidente, aeroporturile și companiile aeriene sunt acum în alertă, căutând modalități de a preveni astfel de evenimente neașteptate. Este important să se găsească soluții pentru a proteja avioanele și pasagerii în fața potențialelor atacuri de albine sau a altor interacțiuni animale nedorite care pot perturba operațiunile aeroportuare. Autoritățile și experții lucrează îndeaproape pentru a înțelege mai bine acest fenomen și pentru a dezvolta măsuri adecvate de prevenire și intervenție.

Pe măsură ce cercetările continuă, pasagerii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru întârzieri sau modificări în programul de zbor, în cazul în care astfel de incidente se întâmplă în viitor. Companiile aeriene și aeroporturile vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța și confortul pasagerilor, în ciuda acestor situații imprevizibile.

ADVERTISEMENT

Accident aviatic pe aeroportul din Tokyo

Sâmbătă, două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Tokyo, cauzând întârzieri semnificative în programul de zboruri. Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor din Japonia și de postul public NHK, citate de Reuters, incidentul a avut loc în apropierea unei căi de rulare, însă nu au fost raportate persoane rănite.

Cele două aeronave implicate în coliziune aparțineau companiilor Eva Airways din Taiwan și Thai Airways. Potrivit rapoartelor, aripa avionului Thai Airways a fost ruptă în urma impactului, iar fragmente ale acesteia erau vizibile în apropierea pistei. Cu toate acestea, potrivit informațiilor transmise de NHK și de Thai Airways, niciunul dintre pasagerii sau membrii echipajului de la bordul celor două avioane nu a suferit răni.

ADVERTISEMENT

Thai Airways a explicat că avionul său, care urma să decoleze spre Bangkok, se afla pe o cale de rulare în pregătirea pentru decolare atunci când a avariat aripa dreaptă în urma coliziunii cu spatele avionului Eva Airways, care se afla, de asemenea, pe o cale de rulare. Aripa avariata a făcut imposibilă efectuarea zborului programat, conform declarațiilor companiei aeriene. Aeronava Airbus transporta 250 de pasageri și 14 membri ai echipajului.

Ca urmare a incidentului, una dintre cele patru piste de pe Aeroportul Haneda a fost închisă temporar. Autoritățile au intervenit prompt pentru a gestiona situația și a evalua pagubele produse aeronavelor implicate în coliziune.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”