News

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Tokyo. Peste 200 de pasageri, în pericol

Două avioane s-au ciocnit, sâmbătă, 10 iunie, pe aeroportul Haneda din Tokyo. Aeronava Airbus transporta 250 de pasageri.
10.06.2023 | 14:16
Doua avioane sau ciocnit pe aeroportul din Tokyo Peste 200 de pasageri in pericol
Două avioane s-au ciocnit în Tokyo. Foto: Colajul Fanatik/Twitter.
ADVERTISEMENT

Două avioane s-au ciocnit la sol pe aeroportul Haneda din Tokyo, cauzând întârzieri în programul de zboruri de sâmbătă. Incidentul a avut loc în apropierea unei căi de rulare și nu au fost raportate persoane rănite, conform informațiilor furnizate de Ministerul Transporturilor din Japonia și de postul public NHK, citate de Reuters.

Ciocnire între două avioane în Tokyo

Cele două aeronave implicate în coliziune aparțineau companiilor Eva Airways din Taiwan și Thai Airways. Potrivit rapoartelor, o parte din aripa avionului Thai Airways a fost ruptă în urma impactului, iar fragmente ale acesteia erau vizibile în apropierea pistei. Cu toate acestea, nicio persoană aflată la bordul celor două avioane nu a suferit răni, conform informațiilor transmise de NHK și de una dintre companiile aeriene implicate.

ADVERTISEMENT

Thai Airways a explicat că avionul său, care urma să efectueze un zbor spre Bangkok, se afla pe o cale de rulare în pregătirea pentru decolare atunci când a avariat aripa dreaptă în urma coliziunii cu spatele avionului Eva Airways, care se afla și el pe o cale de rulare. Deteriorarea aripii a făcut imposibilă efectuarea zborului programat, conform declarațiilor companiei aeriene. Aeronava Airbus transporta 250 de pasageri și 14 membri ai echipajului.

Ca urmare a incidentului, una dintre cele patru piste de pe aeroportul Haneda a fost închisă temporar. Autoritățile aeroportuare și echipele de intervenție lucrează la remedierea situației și la evaluarea pagubelor produse aeronavelor implicate în coliziune.

ADVERTISEMENT

Incident bizar pe o rută internă din Coreea de Sud

Un incident neașteptat a avut loc în timpul unui zbor al companiei aeriene sud-coreene Asiana Airlines, când ușa avionului s-a deschis brusc la aproximativ 200 de metri deasupra solului. Cel puțin nouă pasageri au suferit atacuri de panică, iar avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Daegu.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost identificat ca fiind vinovatul pentru acest incident neobișnuit. O înregistrare video realizată de un pasager arată cum călătorii, speriați, se țin strâns de cotierele scaunelor în timp ce curenți de aer puternici cuprind interiorul aeronavei. Zborul, care avea la bord 194 de persoane, a decolat de pe insula Jeju cu aproximativ o oră înainte ca ușa să se deschidă brusc în jurul orei 12:45 (ora 06:45, ora României).

ADVERTISEMENT

Deși nu este clar ce a determinat deschiderea ușii avionului, se presupune că bărbatul în vârstă de 30 de ani a acționat în mod intenționat. Acesta a fost arestat la aterizare, iar anchetatorii continuă să investigheze incidentul.

Călătorii au trecut prin clipe teribile

Înregistrarea video distribuită ulterior pe rețelele sociale surprinde momentul în care ușa aeronavei este deschisă, dezvăluind un gol lateral și vântul puternic care lovește pasagerii așezați în apropiere. Incidentul a avut loc când avionul se afla la aproximativ 210 metri deasupra solului și la doar câteva minute de aterizare în orașul situat la 240 de kilometri sud de Seul.

ADVERTISEMENT

La bordul avionului se aflau în total 200 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Aeronava, un Airbus 321, a fost identificată pe site-ul de urmărire Flightradar24. Expertul în aviație Geoffrey Thomas de la Airline Ratings a descris incidentul drept “foarte bizar”.

 

 

ADVERTISEMENT