News

Zece medici i-au greșit diagnosticul unei fetițe de 3 ani. Boala cruntă de care suferă, de fapt, micuța

Caz grav în Marea Britanie. O fetiță de 3 ani a fost la un pas de moarte. Mai mulți medici i-au greșit diagnosticul. În final, s-a constatat că micuța suferă de o boală cruntă.
18.01.2023 | 23:13
Zece medici iau gresit diagnosticul unei fetite de 3 ani Boala crunta de care sufera de fapt micuta
O fetiță de 3 ani din Scoția a fost la un pas de moarte. Mai mulți medici i-au greșit diagnosticul. Ce boală gravă are micuță. Sursa foto: dailyrecord.co.uk
ADVERTISEMENT

Sistemul medical din Marea Britanie, considerat printre cele mai eficiente din lume, este în centrul unui eveniment extrem de grav. Zece doctori din Scoția nu au fost capabili să constate faptul că o fetiță de 3 ani suferă de o boală cruntă.

O fetiță de 3 ani din Scoția a fost la un pas de moarte. Mai mulți medici i-au greșit diagnosticul. Ce boală gravă are micuță

Ilona Zahorszki, mama fetiței, este disperată. Femeia spune că, din august până în octombrie, a cerut ajutor la cel puțin 10 medici, după ce fiica ei nu s-a simțit bine. De fiecare dată, doctorii au tratat-o pe micuță cu superficialitate.

ADVERTISEMENT

Într-un final, Ilona a aflat că fiica ei suferă de leucemie. Vestea a căzut ca un trăsnet peste familia din Scoția, venind în ziua de Anul Nou, potrivit DailyRecord.

Theano a prezentat primele simptome de boală la scurt timp după ce a început grădinița, în august anul trecut.

ADVERTISEMENT

Fetița acuza atunci simptome specifice răcelii. Medicii au spus că este un lucru normal pentru copiii care încep grădinița și intră în colectivitate cu alți colegi.

”Normalitatea” de care vorbeau doctorii avea să devină, treptat, tot mai îngrijorătoare. Răcelile au apărut tot mai des, o dată la două săptămâni, în intervalul august – octombrie.

ADVERTISEMENT

În ciuda tuturor acestor aspecte, medicii au refuzat în continuare să o trateze cu o mai mare atenție pe copilă.

Starea fetiței s-a agravat, în decembrie. Medicii continuau să o trimită acasă

În finalul anului trecut, starea fetiței s-a agravat. ”A avut trei infecții de urină, o infecție a urechii, o erupție cutanată cu niște semne roșii pe picioare, o infecție în piept, o durere de burtă și dureri de picioare”, spune mama copilei.

ADVERTISEMENT

În decembrie, fetița era deja prea bolnavă pentru a mai merge la grădiniță, spune mamei ei.

Cu toate acestea, medicii continuau să ignore acest forme severe ale bolii. Părinților li s-a spus, de la spital, că este doar o leziune a țesuturilor moi, apoi au fost anunțați că este o formă de artrită.

”Am fost trimiși acasă cu Calpol și Neurofen, dar nu au făcut niciodată teste de sânge”, s-a mai plâns Ilona.

Pe 31 decembrie, starea micuțului Theano era și mai proastă. Urla și plângea toată ziua de durere. Nu mai putea nici să meargă.

Ilona și Antonio, părinții copilei, au decis că, dacă acesteia nu i se vor face analize la sânge, o vor transporta cu avionul în Ungaria sau Grecia pentru a o testa acolo.

Într-un final, medicii scoțieni au dat curs cererii. A fost testată în final de an, iar pe 1 ianuarie a venit crunta veste. Tinerii părinți erau anunțați că micuța lor este ”foarte bolnavă”.

Theano avea, de fapt, leucemie. Deja, 81% din celulele corpului ei au fost afectate. Imediat, a fost transferată la spitalul din Glasgow, unde a început chimioterapia pe 5 ianuarie.

Doctorul mi-a spus că leucemia ei a debutat probabil cu trei sau patru luni în urmă – când au început toate răcelile și infecțiile”, se plânge mama fetiței.

Dar în ultimele opt săptămâni starea ei s-a agravat foarte mult și nimeni nu a făcut nimic”, mai acuză Ilona.

Părinții lui Theano au primit și o veste bună. Medicii le-au transmis că fetița lor are ”șanse foarte bune” de supraviețuire.

ADVERTISEMENT