News

O fetiță cu chip de înger, mesaj impresionant pentru întreaga lume. Cum încearcă micuța să-și ajute tatăl, bolnav de leucemie

O fetiță de doar opt ani încearcă să strângă bani pentru a-și salva tatăl, bolnav de leucemie. E nevoie de 60.000 de euro.
25.10.2022 | 11:19
O fetita cu chip de inger mesaj impresionant pentru intreaga lume Cum incearca micuta sasi ajute tatal bolnav de leucemie
Mesaj emoționant al unei fetițe pentru români. Foto: BZI
ADVERTISEMENT

Polina a scris cu mâna ei pe o foaie de hârtie ”vă rog ajutați-mă să nu îmi pierd tăticul!”, iar fotografia a fost postată pe Facebook. Sergiu, tatăl fetei, este singurul care are grijă de Polina, în condițiile în care mama fetiței i-a părăsit acum mulți ani.

O fetiță de 8 ani strânge bani pentru tatăl său

Din păcate, bărbatul suferă de leucemie acută limfoblastică. Imobilizat la pat din cauza durerilor insuportabile, singurul ajutor pe care-l primește e cel de la bunica paternă, mama bărbatului. Femeia e cea care are grijă și de fiu și de nepoată și de gospodărie, pentru că acesta e țintuit la pat.

ADVERTISEMENT

Singura șansă pe care Sergiu o are în acest moment, conform BZI, e un tratament agresiv cu citostatice. O clinică din Turcia a acceptat să se ocupe de caz, considerând că bărbatul are o șansă la viață, însă prețul cerut e de 60.000 de euro.

”Nu am cum să fac rost de suma asta nici în 7 vieți! Viața e grea și scumpă! Am lucrat ani de zile în construcții atât în țară, cât și în străinătate. Am avut un contract în Franța, chiar înainte să aflu diagnosticul care mi-a curmat orice speranță.

ADVERTISEMENT

Acum trăim din pensia mea de boală și din pensia mamei mele. Abia ne ajung banii de mâncare și facturi”, a povestit Sergiu, printre lacrimi.

Bărbatul își aduce aminte că totul a început în urmă cu trei ani, când lucra în Franța pe un șantier. A început să aibă dureri de cap și amețeli puternice, pe lângă dureri de încheieturi și de spate. În condițiile în care muncea mult, s-a gândit că totul e din cauza oboselii.

ADVERTISEMENT

”Eram în Franța. M-a luat amețeala pe șantier. Slăbisem foarte mult. Nu mai aveam poftă de mâncare, aveam probleme și cu spatele, așa că am decis să vin în țară și să fac un control medical”, își amintește bărbatul, conform sursei citate.

Consultul medical a considerat că bărbatul are epuizare cronică, asociată cu o viroză puternică. Analizele suplimentare au arătat adevăratul diagnostic: leucemie.

ADVERTISEMENT

Soția bărbatului l-a părăsit când a aflat că e bolnav și s-a întors înapoi în Rusia, de unde era. Nu a avut niciun regret că și-a părăsit inclusiv fetița în vârstă de câțiva anișori.

Cu ajutorul Asociației Salvează o inimă, bărbatul a ajuns la o clinică din Turcia pentru teste amănunțite și a beneficiat inclusiv de un tratament.

”O prietenă de familie știa de existența acestei asociații, de cazurile pe care le-a preluat, de oamenii pe care i-a ajutat și m-a convins să încerc și eu să adun banii de care am nevoie pentru tratament, cu ajutorul lui Vlad Plăcintă. Răspunsul lui a fost prompt, iar eu am stat nu mai puțin de 6 luni de zile în Turcia, unde medicii s-au ocupat de mine exemplar zi și noapte”, a completat bărbatul.

Un an de zile s-a simțit din nou om și părea că boala e de domeniul trecutului, însă aceasta a revenit în forță.

”Mă simt neputincios! Mă simt și vinovat față de fetița mea cu care nu pot să mă mai joc, nu mai am putere nici fizic, nici mental! Uneori devin irascibil, mă enervez repede. Ea e copil, vrea să se joace, iar eu nu pot! Mă dor tare picioarele, încheieturile, nu mă pot deplasa singur nici până la baie, mă ajută mama care s-a mutat cu noi. În fiecare zi îmi face câte o injecție pentru durere, altfel nu pot rezista”, mărturisește bărbatul.

Președintele Asociației Salvează o inimă spune că pe lângă cei 60.000 de euro, Sergiu are nevoie și de multă credință în Dumnezeu.

”Secretul în boală este să te lupți pentru a dobândi harul lui Dumnezeu. Mult folos avem din boli, este de-ajuns să le răbdăm fără cârtire și să-L slăvim pe Dumnezeu, cerând mila Lui. Sergiu are însă nevoie de fiecare dintre noi ca să poată să își ducă această luptă, are nevoie de sprijinul nostru moral, dar și financiar pentru a putea efectua tratamentul”, a declarat Vlad Plăcintă.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni