Life

Zeci de mii de euro ca să te muți în acest oraș. Și românii pot merge

Orașul unde primești bani pentru a-ți cumpăra o casă. Inclusiv românii sunt atrași de ofertă și par dispuși să înceapă o nouă viață aici.
15.04.2024 | 10:36
Zeci de mii de euro ca sa te muti in acest oras Si romanii pot merge
Orașul unde statul îți dă bani pentru a-ți cumpăra casă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe orașe se confruntă cu un declin al populației. Pentru a atrage lume nouă în zonele depopulate, autoritățile au recurs la fel de fel de măsuri. Ba chiar unele dintre ele sunt dispuse să ofere stimulente financiare pentru doritori.

Orașul din Europa care îți oferă bani pentru a te muta

Aproape că a devenit o modă ca anumite țări să ofere sume consistente de bani celor care acceptă să se mute în diverse zone. Din cauza faptului că multe dintre ele se confruntă cu declinul populației, metodele prin care aleg să atragă persoane noi sunt diverse.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai cunoscute și cea care dă roade cel mai des este cea a oferirii unor sume de bani consiste. Cei care aleg să înceapă o nouă viață, de la zero, primesc sume frumoase pentru ca startul lor să fie unul lipsit de probleme.

În ultima vreme, Italia a fost mereu cap de afiș în ceea ce privește zonele aproape pustii cu care se confruntă. Cândva orașe cu mii de locuitori, unele dintre cele mai pitorești zone ale Italiei au ajuns să fie aproape pustii.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, autoritățile din Italia s-au declarat dispuse să ofere bani tuturor celor care vor să se mute. Sumele nu sunt deloc unele mici, însă, cei care acceptă trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

30.000 de euro pentru a-ți cumpăra o casă în Presicce, Italia

De data asta, Presicce din Puglia este regiunea pregătită să primească noi localnici. Cei care aleg să se mute aici vor beneficia de un stimulent financiar de 30.000 de euro din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, banii au un scop bine definit în care pot fi cheltuiți. Cu ajutorul lor se poate cumpăra o locuință goală din Presicce. În general, în această zonă, prețul caselor ajunge pe 25.000 de euro, ceea ce înseamnă că mai rămân bani pentru unele îmbunătățiri.

Cei care se vor muta aici nu doar că vor primi bani, dar se pot bucura și de un peisaj unic, tipic italienesc. În ciuda faptului că toate casele sunt vechi, acestea sunt în condiții bune. Cu alte cuvinte, mutarea este posibilă pe loc.

ADVERTISEMENT

Principalele locații pe care autoritățile vor să le ocupe sunt casele vechi din centrul orașului. Acestea au fost construite înainte de 1991, dar, din păcate, în ciuda istoriei bogate, oamenii au decis să le părăsească.

Presicce este aproape de multe zone de interes ale Italiei și poate deveni un punct major de atracție turistică. Este foarte aproape de plajele din Santa Maria di Leuca, o locație foarte căutată de turiștii din întreaga lume.

Momentan, doritorii trebuie să aștepte ca primăria să pună la punct ultimele detalii privind procedura de mutare. Începând cu săptămâna viitoare, toate informațiile vor fi disponibile pe site-ul oficial al primăriei.

ADVERTISEMENT
Tags: