News

Amenzi de zeci de mii de lei în Vama Veche! Petreceri ca înainte de pandemie

02.05.2021 | 16:12
Amenzi de zeci de mii de lei in Vama Veche Petreceri ca inainte de pandemie
ADVERTISEMENT

Zeci de mii de lei amenzi în Vama Veche după ce cinci tineri au organizat mai multe petreceri chiar pe plajă. Cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani aceștia trebuie să plătească acum bani serioși după ce au fost surprinși de poliţiştii constănţeni.

S-au mai dat 17 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. De remarcat că oamenii legii din Vama Veche – 2 Mai s-au sesizat din oficiu.

ADVERTISEMENT

Aceștia au observat că pe plaja din dreptul unei terase din stațiunea Vama Veche mai multe persoane dansau, încălcându-se măsurile de distanțare fizică.

Zeci de mii de lei amenzi în Vama Veche de Paște!

„La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, ar fi organizat petreceri pe plajă.

ADVERTISEMENT

Mai exact ar fi difuzat muzică prin intermediul unor boxe alimentate cu generator de curent, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020”, a transmis IPJ Constanţa.

Sursa citată a precizat că poliţiştii constănţeni au procedat la îndepărtarea persoanelor respective, punându-le în vedere să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de COVID 19.

ADVERTISEMENT

Totodată, poliţiştii Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai au dat sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, dintre care 10 avertismente.

Acestea au fost administrate persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecţie individuală sau au încălcat normele de convieţuire socială, ordine şi siguranţă publică.

ADVERTISEMENT

„Precizăm faptul că polițiștii și jandarmii acționează în zonele turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale, cu recomandări pentru turiști să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație”, a mai transmis IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT