News

Zeci de mii de oameni fără apă caldă în București! Avarii serioase la rețeaua de termoficare

10.05.2021 | 18:24
Zeci de mii de oameni fara apa calda in Bucuresti Avarii serioase la reteaua de termoficare
ADVERTISEMENT

Zeci de mii de oameni au rămas fără apă caldă în București! Vorbim de câteva sute de blocuri împărțite în toate sectoarele din Capitală. De altfel, oamenii s-au plâns încă din timpul weekendului că Termoenergetica i-a lăsat cu ochii în soare. 

Pe mai multe grupuri de socializare, oamenii și-au spus supărarea și au transmis că nu este normal ceea ce se întâmplă. Mai mult de atât, n-ar fi pentru prima oară în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Locuitori din toate cele 6 sectoare ale Capitalei au precizat că au probleme cu furnizarea apei calde și sunt nevoiți să încălzească apa pentru a se spăla.

Zeci de mii de oameni fără apă caldă în Capitala!

Lista blocurilor care au avut de suferit se actualizează periodic și o puteți consulta pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica SA, în meniul Funcționare sistem termoficare.

ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților companiei, avariile au apărut în timpul unor lucrări. „Da, au fost probleme, dar s-a rezolvat din ele. În acest moment, numai locuitorii din sectoarele 1, 4 și 5 nu au apă caldă. 

În sectoasrele 2, 3 și 6 situația s-a ameliorat. Sunt probleme apărute în timpul unor lucrări, încercăm să le remediem cât mai repede posibil”, a transmis Adrian Gâtlan, director Termoenergetica, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că primarul Capitalei, Nicușor Dan a explicat că vor avea loc mai multe lucrări de mentenanță în viitorul apropiat.

Ce a spus Nicușor Dan despre lipsa apei calde

Nicușor Dan le-a promis reprezentanţilor companiilor din domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor şi instalaţiilor de termoficare că în acest an va definitiva, „din banii proprii ai municipalității”, primii kilometri de reţea.

ADVERTISEMENT

„Urmează să demarăm şi lucrările finanţate din cele 300 de milioane de euro bani europeni şi începem cu zonele cele mai grav afectate”, a transmis primarul Capitalei, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

De asemenea, acesta a dat asigurări că PMB are „ușile deschise” pentru reprezentanţi din toate domeniile de activitate. „Unul dintre obiectivele principale ale noii administraţii este să asigurăm transparenţa activităţii din primărie”, a adăugat edilul.

Fără apă caldă în București

Vorbele primarului nu au avut darul de a tempera spiritele. Oamenii spun că s-au săturat de promisiuni și după o iarnă în care au stat în frig își doresc „luxul” de a se spăla.

„Nu am apă caldă de sâmbătă seară. Locuiesc în Sectorul 6. Același lucru se întâmplă și la fratele meu care stă în Sectorul 2. Deja este o bătaie de joc, este o normalitate”, a scris Marian Tudorache pe Facebook

„Pe Nicolae Oncescu nu există apă caldă, pe George Saidac, Giulești, Crângași, Regie, păi, cum facem? Sunt niște cratere uriașe în străzi la care nimeni nu lucrează”, a scris și Ștefan Berescu.

Vă readucem aminte că FANATIK a scris AICI despre problemele pe care Bucureștiul le-a avut în iarnă cu sistemul de încălzire.

ADVERTISEMENT